Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat vepřovou roládu s bylinkovou náplní

Vhodné jídlo pro nedělní oběd. Náplně v roládě zlepší nejen vzhled pokrmu, ale především jeho chuť.

Co je potřeba

600 g vepřové panenky
sůl
mletý pepř
2 stroužky česneku
petrželka, pažitka, kerblík
1 lžíce hořčice
2 lžíce oleje
100 g tvrdého sýra
1 lžíce másla

1

Z vepřové panenky připravíme plát masa, který osolíme a opepříme.

2

Česnek, nakrájené bylinky, hořčici, lžíci oleje rozmixujeme na pastu.

3

Pak přidáme najemno nastrouhaný sýr.

4

Podle chuti dosolíme a přikořeníme.

5

Plát masa potřeme náplní, stočíme, ovážeme pevně nití a opečeme na zbylém oleji ze všech stran.

6

Přeléváme vypečenou šťávou a pečeme doměkka.

7

Šťávu zjemníme máslem.

8

Vepřovou roládu s bylinkovou náplní podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Náplně nedáváme do rolády mnoho, aby nevytékala.

Autor: KJersey
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Jak udělat uzené maso s jablkovým křenem
Voňavé uzené s domácím křenem zachutná jistě každému. Tentokrát si připravíme uzené maso s výtečným jablkovým křenem. Ďábelská kombinace s andělskou c…