Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na bramborovou kaši s kukuřicí a hrubozrnnou hořčicí | recept

Bramborová kaše s kukuřicí a hrubozrnnou hořčicí | recept. Zbyla vám kaše a vám je líto ji vyhodit? Existuje spousta způsobů, jak ji využít. Vyzkoušejte následující recept. Díky několika fíglům vykouzlíte ze zbytkového jídla nevšední pokrm, který obstojí jako plnohodnotná příloha, případně lehká večeře. Postačíte si s ingrediencemi jako na klasickou bramborovou kaši, doplněná pak bude nakládanou kukuřicí a hrubozrnnou hořčicí.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 4 brambory (varný typ C)
  • 2 lžíce másla
  • 50 ml mléka
  • sůl na dochucení
  • ½  plechovky nakládané kukuřice
  • 3 lžíce hrubozrnné hořčice
1

V prvním kroku je třeba oloupat všechny brambory. Opláchnuté je pak nakrájíme na středně velké kostky, vhodíme je do hrnce a zalijeme vodou, aby byly všechny ponořené. Hrnec přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Brambory vaříme doměkka, podle velikosti kostek by měly být hotové do půl hodiny.

2

Mezitím si připravíme patřičné množství másla, vložíme ho do rendlíku nebo do hrnečku a rozehřejeme ho. Mléko pak také ohřejeme. Chutě se s bramborami lépe prolnou. Jakmile budou brambory měkké na skus, stáhneme je z plamene a slijeme z nich vodu. Ještě k horkým bramborám nalijeme rozehřáté máslo a mléko a rozštoucháme na hrubší kaši. Tu následně osolíme a ručním mixérem rozmixujeme dohladka.

3

V posledním kroku stačí přidat půl plechovky nakládané kukuřice a tři lžíce hrubozrnné hořčice. Důkladně promícháme, posypeme bylinkami a můžeme podávat.

4

Pokud byste však použili kaši od předešlého pokrmu, lze postup zredukovat na několik následujících bodů. V pánvi rozehřejeme trochu oleje nebo másla. Kaši přendáme na pánev, při vychladnutí zpravidla ztuhne a zhoustne, neřeďte ji však v panice ihned. Nejprve ji zkuste zahřát na pánvi, měla by lehce povolit a zřídnout. Pokud by byla i nadále příliš hustá, lehce ji nařeďte trochou zahřátého mléka. Do kaše následně přidejte kukuřici i hořčici a neustále míchejte. Nakonec ozdobte bylinkami a podávejte. At vám chutná!

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak přichystat čekankový salát | recept
Čekankový salát | recept. Čekanka je v současnosti málo využívaná plodina, z jejího kořene se připravovala dříve hojně rozšířená náhražka kávy cikorka…
Jak připravit krůtí gyros | recept
Krůtí gyros | recept. Krůtí maso má oproti oblíbenému kuřecímu lepší nutriční hodnoty, někteří odborníci ho dokonce označují za superpotravinu, a je t…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.