Jak upéct cukroví z kokosového těsta | recept
Jak upéct cukroví z kokosového těsta | recept. S kokosovým těstem není tak pohodová práce jako třeba s těstem lineckým. Ale výrazná kokosová vůně a chuť cukroví k Vánocům tak nějak patří, a proto stojí za trochu námahy. Cukroví z těsta podle tohoto receptu můžete slepovat libovolným krémem, ovocnou směsí nebo čistou rozpuštěnou čokoládou. Jestliže vykrájíte tvary ze silnějšího plátu těsta, místo slepování a zdobení se mohou ještě teplé obalit v moučkovém cukru. To už ale záleží opravdu na vás.
Co je potřeba
Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 250 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 250 g strouhaného kokosu
- 3 lžíce kakaa
- 1–2vejce
Náplň:
- 140 g másla
- 3 lžíce rumu
- 80 g moučkového cukru
- 1 lžíce kakaa
- 40 g strouhaného kokosu
Poleva:
- 100 g čokolády (bílé nebo tmavé)
- 20 g omegy
- 1 lžička rostlinného oleje
Ručně těsto připravíte tak, že suché ingredience společně promícháte, přidáte nastrouhaný tuk a vejce a vypracujete těsto. Těsto zabalte a nechte odležet.
Z těsta odebírejte vždy jen malou část na zpracování a zbytek nechte chladit. Z oddělené části těsta rozválejte plát silný 3–4 mm, vykrajujte tvořítkem libovolné tvary, které pokládejte vedle sebe na plech s pečicím papírem. Upečte při 190 °C.
Upečené sušenky slepujte krémem připraveným z uvedených surovin. Polijte čokoládovou polevou dle vlastního uvážení. Naplněné cukroví uchovejte v uzavřené nádobě. Potřebuje přibližně týden na rozležení.
Polevu připravíte rozpuštěním čokolády, tuku a oleje ve vodní lázni nebo na mírně teplé plotýnce. Směs dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
Diskuze k článku