Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct francouzský Tarte Tatin | recept

16. Leden 2014

Tarte Taten? To je obrácený jablečný koláč původem z Francie, který byl v roce 1880 údajně čistou náhodou v hotelu Tatin vytvořen dvěma sestrami Stéphanie a Caroline Tatin. Proto se mu familiérně říká Koláč sester Tatinových. Pokud vás Tarte Tatin už dlouho láká, s chutí se pusťte do jeho přípravy. Recept na Tarte Tatin ve videu vás směle provede celou přípravu jablečného koláče až do zdárného výsledku. Koláš Tarte Tatin pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě na 220°C.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak zpracovat a uchovat houby
Houby jsou zvláštním a voňavým darem přírody. Tento každoročně relativně krátkodobý dar lesa se lidstvo od pradávna snažilo uchovat tak, aby byl použi…
Jak poznat druhy jedlých dýní
Dýně se stále častěji stávají součástí naší kuchyně. I vy jste jistě zaznamenali celou řadu dýňových receptů včetně dýňových krémových polévek, dýňový…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.