Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct jednoduchý Sachrův dort | recept

06. Březen 2020

Jednoduchý Sachrův dort | recept. Je to jeden z nejznámějších dortů na světě a věřím že ho znáte i vy. Sachrův dort je legendárním dezertem, jehož původ hledejme v rakousko-uherském cukrářství. Pokud jste ho ještě neochutnali taky mám pro Vás velmi jednoduchou verzi oblíbeného moučníku. Kavárenský rituál dobrá káva a Sachr si můžete vytvořit i doma. Přeji dobrou chuť!

Co je potřeba

  • 8 žloutků
  • 8 bílků
  • 300 g cukru krupice
  • 180 g polohrubé mouky
  • 120 g oleje
  • 80 g kakaa
  • ovocnou (kyselou) marmeládu
  • tabulku hořké čokolády
  • 50 g ztuženého tuku
1

Potřebujete 3 misky. V 1. misce smícháte mouku s kakaem. Ve druhé vyšleháte bílky s 2/3 cukru krupice a v 3. misce žloutky s olejem a zbylým cukrem.

2

Korpus na Sachrův dort

V dalším kroku do bílkové hmoty opatrně přidáte hmotu žloutkovou a pak přimícháte kakaovou mouku. Nalijeme vše do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 28 cm. Pečeme přibližně po dobu 45 minut na 180 °C

3

Vychladlý dortový korpus rozkrojíme a pomažeme marmeládou spodní díl. Přiklopíme horní korpus a dort po celém povrchu pomažeme marmeládou. Marmeládu roztírejte rovnoměrně a jemně, aby se Vám korpus nedrolil.

4

Poleva na Sachrův dort

Připravíme si vodní lázeň. Ve vodní lázni si rozpustíme hořkou čokoládu se ztuženým tukem a vymícháme do hladka. Polevou polijeme celý dort. Hotový dort dáme do lednice aby poleva zatuhla.

5

Zbývá nám poslední krok a to servírování Sachru. Po zatuhnutí krájíme Sachrův dort horkým nožem, aby poleva nepopraskala. Přeji dobrou chuť.

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak využít cuketu v kuchyni
Jak využít cuketu v kuchyni | 16 receptů jak zpracovat a využít v kuchyni cuketu. Možná již také máte svoji zahrádku a sklep plné různě velikých plodů…
Jak uvařit dýňové chilli | recept
Dýňové chilli | recept. Dýňové chilli je na naše poměry neobvyklé jídlo. Skládá se pouze ze zeleniny a je tudíž vhodné i pro vegetariány. Doporučuji h…
Jak zapéct květák s uzeninou | recept
Zapečený květák s uzeninou | recept. Květák je na trhu po celý rok, ale podzimní květák, vypěstovaný na poli nebo zahrádce, má mnohem lepší chuť. S ry…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.