nádivka
Nejnovější články v kategorii
Jedlé kaštany mají specifickou chuť, která ne každému „sedne“. Vzpomínám si, jak jsem s velkou chutí poprvé ochutnala pečené kaštany na vánočním…
Jak upéct slaný koláč s fazolemi a sýrem | rychlý a snadný recept z fazolí. Dnešní recept je tak trochu co dům dal. Zaujal mě hlavně tím, že obsahuje…
Zmrzlé koláče | recept. Koláčkům pečeným podle dnešního receptu se u nás říká „zmrzlé“. Je to proto, že k zadělání těsta se používají studené suroviny…
Kuře na divoko s nádivkou | recept. Kuřecí maso je v kuchyni nejvíce variabilní ze všech mas. Chuťově je nepříliš výrazné a proto se výborně kombinuje…
Roláda z krůtího stehna | recept. Krůta má několik druhů masa, světlé i tmavé, libové i tučné. Každý druh masa má jinou nutriční hodnotu – bílé maso j…
Špenátové kostky s náplní i pro diabetiky | recept. Dnešním receptem uděláme radost především diabetikům nebo lidem, kteří odmítají ve stravě cukr. Tě…
Jak upéct plněný bůček | recept na masovou roládu. Masová roláda je vydatné a syté jídlo. Má tu výhodu, že když jí uděláte hodně, máte ji na oběd a dr…
Tlačenka s hlívou ústřičnou | recept. Hlíva ústřičná je dřevokazná houba, kterou v přírodě najdete na mrtvém (nebo umírajícím) dřevě převážně listnáčů…
Velikonoční hlavička | recept. Na Bílou sobotu se obvykle připravuje tradiční velikonoční obřadní pokrm,který má různé krajové názvy. Někde se mu říká…
Bylinky do velikonoční nádivky. Velikonoce jsou svátky, při nichž rádi podléháme starým zvykům. V českých podmínkách je tradičním velikonočním jídlem…