Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct kuřecí roládu s jarní nádivkou | recept

Recept na kuřecí roládu s jarní nádivkou. Masová roláda je vynikající jídlo a zároveň nekonečná inspirace profesionálních kuchařů i hospodyň v domácnostech. Na roládu se může použít jakékoliv maso nevyjímaje drůbežího, i náplň se může přizpůsobit chuťovým představám strávníků. Kuřecí roláda s jarní nádivkou je také skvělou pochoutkou, zvlášť když ji obohatíme mladými kopřivami místo petrželky. Inspirujte se tímto jednoduchým receptem.

Co je potřeba

  • kuřecí maso
  • hrnek mléka
  • 5 vajec
  • 6 rohlíků
  • nasekané kopřivy
  • bylinky – bazalka, máta muškátový květ sůl, pepř
1

Připravíme si nádivku – rohlíky nakrájíme na kostičky. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s mlékem a nalijeme na rozkrájené rohlíky, aby se nasákly. Přidáme několik plátků másla a podle chuti osolíme.

2

Bylinky a kopřivy nasekáme na drobno, kopřivy je dobré nejprve spařit vodou. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme i s bylinkami do nádivky. Můžeme přidat také trochu muškátového květu nebo muškátového oříšku.

3

Kuře zbavíme kůže, odkostíme, dáváme pozor, abychom maso příliš neprořezali. Maso rozklepeme na tenčí plát, osolíme, opeříme a naneseme jarní nádivku a stočíme v roládu. Omotáme ji nití anebo zpevníme jehličkami a pečeme na másle v rozehřáté troubě asi tak jednu hodinu. Kuřecí roláda s jarní nádivkou je hotová. Dobrou chuť!

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit hovězí nadivoko | recept
Hovězí nadivoko | recept. V tradiční české kuchyni se víno využívá poměrně málo. Jedním z pokrmů s vínem jako ingrediencí je hovězí nadivoko, kte…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.