Jak připravit kuřecí frikasé | recept
11. Leden 2017
Kuřecí Frikasé | recept. Frikasé je vlastně jiný výraz pro zadělávanou slepici nebo kuře. Jde o starý kuchařský postup, který se od svého vzniku výrazně nezměnil. Základní recept lze snadno vylepšit přidáním nejrůznějších surovin.
Co je potřeba
- 400 g kuřecího masa
- 1 žloutek
- 1 cibule
- 1/2 citronu
- 60 g másla
- 40 g hladké mouky
- 1 bobkový list
- podle chuti mletý pepř
- 1 lžíce petrželky
- 1 špetka tymiánu
- sůl
Místo vody můžete maso podlévat bílým vínem a ke konci dušení přidat sterilovaný hrášek nebo žampiony.
V některých slovnících označuje pojem frikasé narychlo připravené maso v nakyslé omáčce, typické především pro italskou a řeckou kuchyni.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit kuře zapečené se smetanou a sýrem | recept
Kuře zapečené se smetanou a sýrem | recept. Kuřecí maso, vzhledem k rozmanitosti úprav, můžeme zařazovat do jídelníčku velmi často. Drůbeží maso je le…

Jak udělat drůbeží maso po italsku | recept
Drůbeží maso s krémovou náplní z gorgonzoly, to je lahůdka s italským přízvukem. Připravte si kuřecí prsa a pojďme na přípravu drůbežího masa po itals…
Jak namíchat provensálské koření
Jak namíchat provensálské koření | 7 receptů. Léto je nejlepší období roku pro „bylinkové čarování“. Na zahrádkách jsou ke sklizni čerstvé natě voňavé…
Jak uvařit čínskou rýži s kuřecím masem | recept
Čínská rýže s kuřecím masem | recept. Pestrobarevné lehké jídlo, velmi snadné na přípravu – to je náš dnešní recept, který vám nabízíme k vyzkoušení.…
Jak přichystat kuřecí závitky s nivou | recept
Kuřecí závitky s nivou | recept. Kuřecí maso se na závitky skvěle hodí, propeče se poměrně snadno a rychle, tudíž nemusíte pokrm připravovat s velkým…
Diskuze k článku