Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct vinnou klobásu na černém pivě

Jak upéct vinnou klobásu na černém pivě | recept na vinnou klobásu pečenou v troubě. Vaření s vínem, pivem či jiným alkoholem je zábava. Ať už v rámci nenápadného upíjení či v rámci výsledné chuti připraveného jídla, která Vás nadchne. Černé pivo v kombinaci s vinnou klobásou Vás bude bavit, nadneseně řečeno dvojnásobně. Pivo, kapka vína v pravé vinné klobáse, zkombinované s ochuceným rajčatovým protlakem vytvoří parádu vhodnou jak na rychlou večeři, tak na pohoštění při party (když už jsme u té zábavy). Jak upéct vinnou klobásu na černém pivě v troubě vám poradí můj následující recept.

Co je potřeba

Suroviny:

  • 400 g vinné klobásy
  • 150 ml rajčatového protlaku
  • 200 ml černého piva
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větší cibule
  • 2 lžičky Terezia Garlic Vegi (česneková ochucovací směs)
  • sůl, drcený pepř dle chuti
1

V misce prošlehejte rajčatový protlak s pivem. Pokud máte kvalitní kečup, můžete ho použít místo protlaku, nebo zkombinovat půl na půl.

2

 Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.

3

Na závěr omáčku dochuťte Garlig Vegi česnekovou ochucovací směsí. Pokud nemáte přesně uvedenou kořenící směs, přidejte do omáčky stroužek či dva česneku navíc, sůl, pepř a zelené bylinky v podobě sušené petržele, libečku a saturejky.

4

Rajčatovou omáčku vlijte do zapékací misky, položte na ni vinnou klobásu stočenou do šneků a spíchnutou párátkem.

5

Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C, přibližně 30 minut, pak klobásky otočte, jemně zatlačte do omáčky a dopékejte 10 minut na 200 °C. Omáčka by se měla lehce spéct.

6

A nyní může zábava začít. Upečené klobásky servírujte na omáčce, dozdobte čerstvou petrželkou a podávejte nejlépe s čerstvým či rozpečeným pečivem a samozřejmě vychlazeným černým pivem.

 

Terezia Garlic Vegi česnekovou ochucovací směs můžete zakoupit u Terezia Company s.r.o.  na https://www.terezia.eu/koreni/, kde si můžete přečíst i její přesné složení. Je výbornou alternativou pro případ, že Vám nechutná či nemůžete česnek čerstvý. A zároveň pro případy, že Vám čerstvý prostě jen dojde. Navíc zjistíte, že tuto ochucovací směs využijete i při přípravě jiných pokrmů. Skvěle totiž ochutí například pomazánky, saláty, či smetanové omáčky na těstoviny.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články