Jak uvařit špagety s originální omáčkou carbonara | recept
09. Listopad 2014
Z pancetty nebo prorostlé anglické slaniny, sýra pecorino romano nebo parmezánu a vajec připravíme originální, nešizenou italskou omáčku carbonara – tedy omáčku po uhlířsku (černý pepř má připomínat uhelný prach). Jak na to? Nakrájenou slaninu orestujeme na trošce olivového oleje. Vaječné žloutky ušleháme v míse spolu s nastrouhaným sýrem a smícháme s uvařenými špagetami nebo jiným druhem těstovin. Přidáme slaninu a před servírováním těstovin s omáčkou carbanora dochutíme čerstvě namletým pepřem.
Další zajímavé články
Jak připravit šulánky s perníkovou omáčkou ze švestkových povidel | recept
Jak připravit šulánky s perníkovou omáčkou ze švestkových povidel | recept. Šišky, škubánky či šulánky. Tolik oblíbené, tradiční a české. Jednoduché,…
Jak připravit nepečený koláč ze sušenek, ořechů a karamelu | recept
Jak připravit nepečený koláč ze sušenek, ořechů a karamelu | recept. Luxusní dortík, který je sice kalorickou bombou, ale bombou tak fantastickou, že…
Jak připravit Sečuánský grilovaný lilek | recept
Jak připravit Sečuánský grilovaný lilek | recept. Kousky dozlatova ogrilovaného lilku potřené pikantní, lehce zkaramelizovanou a jemně nasládlou marin…
Jak usmažit kosmatice z akátových květů
Kosmatice jsou smažená květenství černého bezu nebo akátu v těstíčku. Známější je užití černého bezu, ale akát je nadýchanější, jemnější a nemá bezovo…
Jak připravit jogurtový zákusek z tradičních perníků
Jak připravit jogurtový zákusek z perníků | recept na zákusek připravený z tradičního perníku a jogurtu. Tradiční perník s marmeládovou náplní a…
Diskuze k videu