Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit špagety s originální omáčkou carbonara | recept

09. Listopad 2014

Z pancetty nebo prorostlé anglické slaniny, sýra pecorino romano nebo parmezánu a vajec připravíme originální, nešizenou italskou omáčku carbonara – tedy omáčku po uhlířsku (černý pepř má připomínat uhelný prach). Jak na to? Nakrájenou slaninu orestujeme na trošce olivového oleje. Vaječné žloutky ušleháme v míse spolu s nastrouhaným sýrem a smícháme s uvařenými špagetami nebo jiným druhem těstovin. Přidáme slaninu a před servírováním těstovin s omáčkou carbanora dochutíme čerstvě namletým pepřem.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.