Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit vepřové nudličky na čínský způsob | recept

Jak uvařit vepřové nudličky na čínský způsob | recept

Jak uvařit vepřové nudličky na čínský způsob | recept. Nudličky vepřového masa restované se zeleninou a černými houbami je jídlo, které, když nepočítáme přípravu, je uvařené za chvilku. A máte-li málo času, lze to ještě rychleji – stačí si vybrat v obchodě již připravenou mraženou zeleninu. Prodává se i směs určená na asijské pokrmy.

Co je potřeba

  • 300 g vepřové kýty
  • 200 g bambusových výhonků (řapíků z pekingského zelí)
  • 125 g mrkve
  • 25 g černých čínských hub (Jidášovo ucho)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1–2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce vinného octa
  • 2 lžičky cukru
  • sůl
  • mletý pepř
  • sádlo (sezamový olej)
  • 100 ml vody
1

Maso nakrájejte na nudličky. Rozmíchejte lžíci škrobu se sojovou omáčkou a promíchejte s kousky masa. Nechte 30 minut marinovat. Pokud do jídla budete přidávat sušené houby, namočte je alespoň hodinu předem do studené vody.

Jak uvařit vepřové nudličky na čínský způsob | recept
2

Připravte si všechnu potřebnou zeleninu. Nakrájejte ji na stejně velké nudličky jako maso. Někomu nechutnají bambusové výhonky, ani mně ne, nahrazuji je řapíky pekingského nebo čínského zelí.

Jak uvařit vepřové nudličky na čínský způsob | recept
3

Do horkého sádla nebo oleje vložte marinované maso s plátky česneku a prudce, za stálého míchání, opečte. Někdy se stane, že se z masa uvolní hodně vody. Před dalším krokem ji nechte odpařit. Jakmile maso zbělá a na pánvi (woku) již není přebytečná voda, přidejte zeleninu a pokrájené houby.

Jak uvařit vepřové nudličky na čínský způsob | recept
4

Promíchávejte při vyšší teplotě asi 10 minut. Zelenina se nesmí rozvařit, musí zůstat křupavá (čas je orientační, podle toho, jak tenké máte nudličky, ho upravte).  Ve vodě rozmíchejte zbývající škrob, ocet, cukr a pepř, přidejte do pánve a ještě 2 minuty povařte. Podle potřeby dosolte.

Podávejte s rýží nebo nudlemi.

Jak uvařit vepřové nudličky na čínský způsob | recept

Tipy

Pod označením čínské černé houby se skrývá Bolcovitka bezová, neboli Jidášovo ucho. Zde se o ní dozvíte více https://www.jaktak.cz/jak-poznat-chutne-drevokazne-houby-atlas-hub.html

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.