Jak zavařit cuketu na kyselo | recept
25. Červen 2019
Pokud se potýkáte s přebytkem cuket, pak je tento článek, jak zavařit cuketu na kyselo, určen právě pro Vás. Pro zavařování cuket na sladkokyselo budete potřebovat mladé cukety, které použijeme i se slupkou a semínky. Nakládané cukety můžete využít jako kyselé okurky, slouží jako příloha k mnoha pokrmům, můžete je přidat do bramborového salátu, pomazánek apod.
Co je potřeba
- 4 mladé cukety
- 2 mrkve
- 2 středně velké cibule
- Čerstvé bylinky – např. kopr, bazalka, rozmarýn, pažitka, oregano, celerová nať apod.
- Hořčičné semínko
- Celý pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček
- Vysterilizované zavařovací skleničky a víčka
Na nálev si připravte:
- 1 litr vody
- 200 ml jablečného octa
- 4 lžíce soli
- 100 g třtinového cukru
- Jestliže upřednostňujete výraznější a pikantnější chutě, přidejte do nálevu kari nebo chilli koření.
- Jablečný ocet je možné nahradit bílým vinným octem.
- K mrkvi a cibuli lze přidat také na kolečka nakrájený křen nebo stroužky česneku.
- Pokud do sklenic k cuketě přidáte čerstvé vinné listy, dodáte zelenině křupavost.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct cuketové brownies | recept
Cuketové brownies | recept. Možná znáte tradiční čokoládové brownies – moučník pocházející z Ameriky, jehož skvělá chuť a vláčnost potěší nejednoho mi…
Jak připravit „masové“ kuličky z cukety | recept
Jak připravit „masové“ kuličky z cukety | recept. Masové kuličky se velmi často podávají s těstovinami a rajčatovou omáčkou, hodí se vš…
Jak zavařit pomazánku z grilovaného lilku
Pomazánka z grilovaného lilku je velmi chutná a navíc zdravá. Lze ji konzumovat namazanou na čerstvém pečivu k snídani či svačině nebo ji po…
Jak připravit zdravá rynglová povidla pečená v troubě | recept
Zdravá rynglová povidla pečená v troubě | recept. Pokud si nevíte rady, co si počít s přezrálými rynglemi, můžete vyzkoušet náš recept na rynglová pov…
Jak vyrobit zdravý domácí kečup s bylinkami | recept
Zdravý domácí kečup s bylinkami | recept. Kupované kečupy jsou bohužel často plné nezdravých modifikovaných škrobů a bílého cukru. Navíc neznáte kvali…
Diskuze k článku