Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zpracovat jedlé kaštany | 4 recepty

Jak zpracovat jedlé kaštany | 4 recepty

Jedlé kaštany se jedí pečené jen tak, nebo se dále zpracovávají buď pečené či vařené. Vyrábí se z nich například náhražka nugátu. Před pečením, vařením necháme kaštany několik hodin namočené ve vodě. Nařezávají se na vypouklé straně a pečou v troubě na plechu. Správně upečený kaštan krásně voní a slupka jde lehce odstranit. Kaštany se musí loupat horké, po vychladnutí to již nejde. Kaštany se používají v kuchyni při výrobě cukrovinek, nádivek do drůbeže, kaštanového pyré, melou se na bezlepkovou mouku. Kaštany díky obsahu vitaminů a minerálů upravují krevní tlak, čistí játra i ledviny, hodí se pro diabetiky. Zkuste některý z receptů.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak si upéct brambory s česnekem | recept
Jak si upéct brambory s česnekem | recept
Pečené brambory s česnekem | recept. Pečené brambory s česnekem jsou levné jídlo, které se dá jíst jen tak, zapíjené kyškou nebo mlékem. Dělám je, kdy…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.