luštěniny
Nejnovější články v kategorii
Zelená čočka je úžasná, protože se nemusí namáčet, drží tvar a skvěle chutná. Čočka zvaná Puy pochází z Francie, je drobnější než klasická hnědá čočka…
Cizrna někdy nazývaná římský hrách, není plodina na českém talíři neznámá. Alespoň tedy z pohledu starší historie. Ve druhé polovině 20. století se ov…
Jak se zbavit závislosti na sladkém | rady. Ujíždíte na sladkém, nemůžete odolat dortíkům, když jdete kolem cukrárny? Dopřáváte si alespoň nějakou kos…
Jak připravit zapečené fazole s bramborami a slaninou | jednoduchý recept. Kvalitní snídani po společensky náročném večeru jistě někdy ocení každý z…
Jak uvařit indické cizrnové kari s kokosem | recept. Souznění pikantního a výrazně aromatického indického koření s lahodným kokosovým mlékem je o…
Čočkový salát s kuřecím masem a rukolou | recept. Jak známo, luštěniny jsou zdravými potravinami, obsahují poměrně velké množství bílkovin, dále vitam…
Jak uvařit dhal z červené čočky | recept. Dhal – to je doslova dar indické kuchyně. Ta dokonalá souhra typického indického koření s dokonale vyla…
Jak připravit Beluga salát se zeleninou a balkánským sýrem | recept. Beluga je černá čočka, která svůj název „podědila“ po kaviáru, drobnými zrnk…
Fazolové karbanátky | recept. Luštěniny bychom měli konzumovat nejméně jedenkrát týdně, někteří odborníci na výživu je dokonce doporučují dvakrát…
Polévka z červené čočky a hub | recept. Luštěniny bychom měli pro jejich prospěšné účinky zařazovat do jídelníčku alespoň jedenkrát týdně. L…