roláda

Jak upéct mrkvový „piškot“ | recept

Mrkvový „piškot“ | recept. Pokud jste příznivci netradičních chutí, následující recept je přesně pro Vás! Recept je velmi starý a původ má v krkonošské kuchyni. Moučník svou chutí nezapře hlavní ingredienci – mrkev. Proto ho doporučuji těm, kteří...

Jak upéct roládu z krůtího stehna | recept

Roláda z krůtího stehna | recept. Krůta má několik druhů masa, světlé i tmavé, libové i tučné. Každý druh masa má jinou nutriční hodnotu – bílé maso je méně kalorické a obsahuje méně tuku. Krůta má zhruba 70 % bílého masa. Ale i tmavé krůtí maso má...

Jak upéct kynutou bábovku s mákem | recept

Kynutá bábovka s mákem | recept. Mák v kuchyni je  specialitou střední Evropy. Moučníky s mákem jsou vyhledávanou a oblíbenou lahůdkou. Mák nemusí být jenom modrý, regionálně se pěstuje s červenými (Sušicko) i bílými semeny. O bílém máku se traduje...

Jak upéct bramborovou roládu s jablky | recept

Bramborová roláda s jablky | recept. Nabízím k vyzkoušení univerzální bramborové těsto. S tímto těstem se velmi dobře pracuje, nelepí se, netrhá a je výborné k pečení sladkých i slaných závinů a rolád. Při pečení slaného závinu jednoduše nahradíte...

Jak upéct perníkovou roládu | recept

Perníková roláda | recept. Zkuste místo obligátní nedělní bábovky upéct něco jiného. Připravte si třeba roládu s perníkovou chutí. Recept na perníkovou roládu je snadný, množství surovin se odměřuje na lžíce a krém na plnění můžete zvolit pokaždé...

Jak upéct plněný bůček | recept na masovou roládu

Jak upéct plněný bůček | recept na masovou roládu. Masová roláda je vydatné a syté jídlo. Má tu výhodu, že když jí uděláte hodně, máte ji na oběd a druhý den na svačinu nebo studenou večeři. Ušetříte si tedy čas strávený v kuchyni při vaření. Roláda...

Jak upéct roládu z kuřecího masa | recept

Roláda z kuřecího masa | recept. Příprava kuřete na roládu je napoprvé poněkud pracnější, ale stojí za to, dát si práci s vykošťováním, protože hotový polotovar je mnohem dražší. Při práci se syrovým masem dodržujte úzkostlivě hygienu, bakterie...

Jak upéct trojbarevný piškotový chlebíček | recept

Trojbarevný piškotový chlebíček | recept. Piškotové těsto je jedno z nejjednodušších těst. Je lehce stravitelné, obsahuje minimum tuku – pouze ze žloutků. Je vhodné pro děti na snídani v kombinaci s mlékem nebo jako lehká svačinka. Z piškotového...

Jak upéct vánoční poleno | recept

Vánoční poleno | recept. Vánoční moučník ve tvaru polene, který se peče ve Francii, je připomínka starého keltského zvyku. Vždy se vybral z krbu pěkný kousek polínka a jeho popel se uchovával. Věřilo se, že ochraňuje dům před zlými mocnostmi. Tento...

Jak uvařit bramborovou roládu se špenátem | recept

Bramborová roláda se špenátem | recept. Česká kuchyně se vyznačuje mnoha chutnými bramborovými jídly. Brambory jsou levné, z výživového hlediska hodnotné, poměrně lehce stravitelné a naše tělo je dobře využívá. Z brambor se dá připravit celá řada...

Stránky