strouhanka

Jak připravit brokolicový nákyp | recept

Brokolicový nákyp | recept. Brokolice je zelenina, kterou jsem dlouhou dobu neměla zrovna v oblibě. Jednou za čas jsem sice uvařila krémovou polévku, ale nic jiného mě nelákalo vyzkoušet. Nedávno jsem měla možnost ochutnat něco, co změnilo můj...

Jak udělat kedlubnové karbanátky | recept

Kedlubnové karbanátky | recept. Už jste někdy ochutnali zeleninové karbanátky? Přiznám se, že já je také jedla poprvé a rozhodně ne naposled. Karbanátky je údajně možné připravit z kadeřávku, brokolice, zelí nebo kedlubnu. Zkoušela jsem kedlubnovou...

Jak upéct zelnou sekanou se skleněnými nudlemi | recept

Zelná sekaná se skleněnými nudlemi | recept. Následující recept mě zaujal zdánlivou neslučitelností přísad. Vyzkoušela jsem ho ze zvědavosti a výsledek mne mile překvapil. Sekanou ale nečekejte, zelná má s výrobkem z masa společný jen tvar. Recept...

Jak upéct velikonoční sekanou | recept

Velikonoční sekanou | recept. O Velikonocích je zvykem, častěji než kdy jindy, využívat při přípravě jídel vejce a divoce rostoucí bylinky. Velikonoce jsou svátkem pohyblivým a někdy se stane, že mladé kopřivy, lístky popence, medvědího česneku a...

Jak zapéct květák se šunkou | recept

Zapečený květák se šunkou | recept. Tento recept je variací na „mozeček“ z květáku. Přiznám se, že když byl k obědu, byl to pro mne trest. Dodnes jsem mu nepřišla na chuť a je to pro mne nejhorší úprava této zeleniny. Rodina květák s vejci ale k mé...

Jak zapéct květák s letní zeleninou | recept

Zapečený květák s letní zeleninou | recept. Pozdní léto a začátek podzimu je doba, kdy je největší výběr čerstvé zeleniny. Ti šťastnější sklízejí úrodu ze zahrádky, my ostatní zajdeme na trh a nakoupíme. Kombinací různých druhů zeleniny a následným...

Jak upéct štrúdl – pokaždé jiný

Říká se, že jablečný závin je česká klasika, ale není tomu tak. Do střední Evropy se dostal tento moučník až s nájezdy Turků. Štrúdl (slovo pochází z němčiny) se peče i v Rakousku, Maďarsku i Řecku. Štrúdl je moučník z tenkého plátu těsta, plněný...

Jak na přípravu bramborových šišek se strouhankou | recept

Bramborové šišky | recept. Bramborové šišky jsou jednoduché a levné jídlo, které vařívaly už naše babičky. Šišky, hovorově šlejšky, se dají navařit do zásoby a uchovávat v mrazničce pro pozdější použití. Mohou se podávat i jako příloha třeba ke...

Jak upéct strouhankový ovocný koláč | recept

Strouhankový ovocný koláč | recept. Ovocné moučníky jsou oblíbené pro jejich variabilitu. Podle dostupnosti ovoce máme z jednoho základu vždy jiný koláč. Ovoce se dá použít čerstvé, zmrazené i kompotované. Hotový moučník se může ozdobit šlehačkou...

Jak připravit kapustové karbanátky s masem | recept

Kapustové karbanátky | recept. Recept na kapustové karbanátky neuvádí přesný rozpis množství surovin. Ty si každý může zvolit podle sebe. Někdo dává více masa, jinému vyhovuje větší množství kapusty. Já volím zlatou střední cestu a poměr masa a...

Stránky