Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit rajčatový salát s hermelínem | recept na vydatný salát

Jak připravit rajčatový salát s hermelínem | recept na vydatný salát. Pravda, že dle názvu nevypadá, ale jedná se o salát dosti výživný a poctivý. Je tak neskutečně dobrý, že majolka prostě nemůže jít stranou. Však do „starého známého“ rajčatového salátu s cibulí se také žádné „light“ novoty nevnášejí a jak všem chutná, hezky vychlazený s bílým rohlíkem. Naprosto stejně si vychutnejte i tento, oživený hermelínem a vajíčkem.

Co je potřeba

  • 500 g rajčat
  • 120 g hermelínu
  • 1 vejce natvrdo
  • 2 hrsti sekané cibulové natě
  • 150 g majonézy
  • špetka soli
  • drcený pepř
1

Nejprve se pusťte do krájení a čištění rajčat.  Nakrájejte je na větší kusy a nyní záleží na vás, zda máte raději krémovější či řidší konzistenci salátu. Podle toho buď odstraňte, či ponechejte části s jadýrky. Jadýrka výsledný salát dosti naředí. Já jsem zvolila zlatou střední cestu a část jadérek dala pryč a část ponechala.

2

Do větší mísy dejte na kousky nakrájený hermelín, natvrdo uvařené vajíčko a nadrobno nasekanou nať jarní cibulky, případně pažitku.

3

Přidejte nakrájená rajčata a promíchejte.

4

Do mísy následně přidejte majonézu, drcený pepř a sůl a vše dohromady promíchejte. Takto připravený salát dejte do lednice náležitě vychladit. Místo majonézy můžete přidat klasickou tatarku. Salátu chuťově celkem prospěje.

5

Vychlazený a proleželý salát podávejte nejlépe s bílým pečivem. S ním je salát prostě dokonalý. Před konzumací můžete ještě dozdobit petrželkou, či jarní cibulkou.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.