Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na pečené papriky plněné pikantní klobásou a sýrem | recept

Jak na pečené papriky plněné pikantní klobásou a sýrem | recept

Jak na pečené papriky plněné pikantní klobásou a sýrem | recept. Sladká paprika, naplněná ostrou čabajkou a výraznou sýrovou směsí, je v kombinaci s opečenými kousky jemného pečiva naprostou labužnickou delikatesou, u které oceníte, že paprika má dvě půlky. U jedné totiž zcela určitě nezůstanete.  

Co je potřeba

  • 2 červené papriky
  • 2–3 plátky toastového chleba
  • 50 g másla na opečení pečiva
  • 1 čabajka (přibližně o váze 125 g)
  • 120 g sýru Čedar
  • 1 vajíčko
  • 50 ml smetany na vaření
  • 3 snítky tymiánu
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • sůl dle chuti
1

Plátky toastového chleba nakrájejte na kostky a na másle je opečte dozlatova.

Jak na pečené papriky plněné pikantní klobásou a sýrem | recept
2

V misce smíchejte jemně nastrouhaný sýr s vajíčkem, smetanou, nasekaným tymiánem, kajenským pepřem. Směs dle chuti osolte.

Jak na pečené papriky plněné pikantní klobásou a sýrem | recept
3

Klobásu nakrájejte na tenké plátky.

Jak na pečené papriky plněné pikantní klobásou a sýrem | recept
4

Nyní rozkrojte papriky na půlky, očistěte je a rozložte do zapékací mísy vyložené pečicím papírem.

Jak na pečené papriky plněné pikantní klobásou a sýrem | recept
5

Do každé půlky nasypte část opečených chlebových kostiček.

Jak na pečené papriky plněné pikantní klobásou a sýrem | recept
6

Rozdělte na ně nakrájenou klobásu.

Jak na pečené papriky plněné pikantní klobásou a sýrem | recept
7

Na závěr vše zakryjte připravenou sýrovou směsí.

Jak na pečené papriky plněné pikantní klobásou a sýrem | recept
8

Pečte v předem vyhřáté troubě při 175 °C (horkovzdušná trouba 155 °C) přibližně 20–25 minut tak, aby se sýr lehce opekl a papriky změkly.

Upečené papriky si nejlépe vychutnáte dokud jsou ještě teplé, kdy vynikne jejich pikantnost, ale pravdou je, že sklízí úspěch i vychladlé, servírované například na oslavách.

Tipy

Pro odvážnější jedlíky můžete papriky připravit i v ostřejší verzi, kde čabajku nahradíte chorizem a do sýrové směsi místo kajenského pepře přidáte čili koření nebo nadrobno nakrájenou čili papričku.

Pro jemnější jazýčky naopak zvolte šunkovou klobásu, vynechte kajenský pepř a výrazný Čedar můžete vyměnit za jiný tučný sýr, například Goudu.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články