Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na třenou levandulovou bábovku s tvarohem | recept na sladké pečení

Jak na třenou levandulovou bábovku s tvarohem | recept na sladké pečení

Jak na třenou levandulovou bábovku s tvarohem | recept na sladké pečení. Tato třená, jemně máslová a tvarohem zvláčněná bábovka, jejíž lahodnost je ozvláštněna a příjemně provoněna levandulí, je opravdu luxusním moučníkem k odpolední kávě.

Co je potřeba

  • 20 stonků levandule (lze použít levanduli čerstvou, sušenou, ale i zmrazenou, kterou před přidáním do těsta dobře osušíte)
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g polohrubé mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 200 g másla
  • 4 vajíčka
  • 1 vanička plnotučného tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva

 

 

1

Ve větší míse utřete cukr s povoleným máslem do bělavé pěny.

Jak na třenou levandulovou bábovku s tvarohem | recept na sladké pečení
2

Přimíchejte vajíčka.

Jak na třenou levandulovou bábovku s tvarohem | recept na sladké pečení
3

Poté promíchejte s tvarohem.

Jak na třenou levandulovou bábovku s tvarohem | recept na sladké pečení
4

V druhé míse smíchejte oba druhy mouky s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a otrhanými levandulovými kvítky.

Jak na třenou levandulovou bábovku s tvarohem | recept na sladké pečení
5

Voňavou sypkou směs následně promíchejte s máslovou částí.

Jak na třenou levandulovou bábovku s tvarohem | recept na sladké pečení
6

Těsto urovnejte do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy (silikonovou stačí jen lehce vytřít olejem) a vložte do předem vyhřáté trouby na 170 °C (horkovzdušná trouba 150 ° C), ve které bábovku pečte 55–60 minut dle výšky těsta. Před vytažením z trouby raději upečení zkontrolujte zapíchnutím špejle do středu těsta. Pokud vytáhnete špejli suchou, bábovka je upečená.

Ve formě ji pak nechejte zcela vychladnout, teprve pak vyklopte.

Jak na třenou levandulovou bábovku s tvarohem | recept na sladké pečení
Jak na třenou levandulovou bábovku s tvarohem | recept na sladké pečení

Tipy

  • Pár kapek vanilkové esence přidaných do těsta bábovce jen prospěje, stejně jako jemný třtinový cukr použitý místo krupicového cukru. Obě ingredience dokonale podpoří vůni upečené bábovky.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.