Přejít k hlavnímu obsahu

Jak namíchat zdravý barevný salát | recept

Jak namíchat zdravý barevný salát | recept. Krásně barevný salát s neobvyklou kombinací ingrediencí vás překvapí svěží a výtečnou chutí. Salát je vhodný pro vegetariány, vegany a ty, kteří musejí ze stravy vyloučit mléko a mléčné výrobky. Ostatní si mohou připravit zálivku ze zakysané smetany. Poměr ovoce a zeleniny je libovolný, namíchejte si salát podle vlastních preferencí.

Co je potřeba

  • brokolice
  • červená cibule
  • červené hroznové víno
  • sušené brusinky

Zálivka:

  • 1/2 hrnku kešu ořechů
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • čtvrt hrnku vody
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř podle chuti
  • podle potřeby 2 a více lžic rostlinného mléka na zředění
1

Brokolici omyjte a rozeberte na růžičky. Brokolici můžete dát do salátu syrovou, vařením se připravíte o velkou část živin. Pokud si myslíte, že syrovou nesníte, uvařte ji v páře. Vařením v páře si zachová i vitamin C.

2

Zatímco se brokolice vaří, připravte si zálivku. Rozmixujte kešu ořechy se dvěma lžícemi javorového sirupu, šťávou z citronu, česnekem, solí, pepřem a vodou do hladka. Podle hustoty zřeďte rostlinným mlékem.

3

Brokolici nechte dokonale vychladnout, nejlépe ve studené vodě s kousky ledu. Kuličky hroznového vína rozkrojte a odstraňte jadérka. Můžete použít i bezpeckové hrozny, mívají menší kuličky a nemusíte je tedy krájet. Cibuli pokrájejte na proužky. Sušené brusinky spařte vroucí vodou.

4

Veškerou připravenou zeleninu promíchejte v misce, aby se jednotlivé ingredience hezky rozprostřely.

5

Nakonec vmíchejte zálivku a případně dochuťte podle vlastní chuti.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.