Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit jemné ledové kaštany s marcipánem | nepečené cukroví

Jak připravit jemné ledové kaštany s marcipánem | nepečené cukroví. Kombinace hořkých ledových kaštanů se sladkou čokoládovou polevou a marcipánem se zaslouží o luxusní cukrovinku, která je navíc delikátně provoněna rumem.

Co je potřeba

Z uvedeného množství vytvoříte přibližně 35 kusů ledových kaštanů

  • 3 čokoládové tyčinky Extra hořkých ledových kaštanů
  • 100 g jemně mletých piškotů
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce tmavého kakaa
  • 70 ml rumu

Na ozdobení:

  • 2 balení mléčné čokoládové polevy od Dr. Oetkera (i jiné)
  • 50 g marcipánu
1

Ve vodní lázni nechejte pomalu rozpouštět nalámané ledové kaštany. Můžete k nim přidat i půlcentimetrový plátek Omegy. Rozpuštěná čokoláda bude pak o něco řidší a snadněji spojí ostatní suroviny.

2

V míse smíchejte mleté piškoty s kakaem a cukrem.

3

Přilijte rum a rozpuštěné ledové kaštany. Propracujte do pevného a tuhého těsta, které se nedrolí. Pokud se těsto nechce spojit, přilijte trochu rumu navíc.

4

Z těsta tvořte kuličky, které v dlaních mírně zploštěte do malého bochánku.

5

Bochánky poté pomocí kuchyňské pinzety namáčejte v čokoládové polevě rozpuštěné dle návodu na obalu. Pokládejte je na mřížku okapat.

6

Dokud je čokoládová poleva tekutá, ozdobte vršek bochánku kouskem předem připraveného marcipánu. Pracujte rychle, k zatuhlé polevě se marcipán obtížně přilepí, respektive nebude na bochánku dobře držet. Doporučuji nenamáčet do polevy všechny bochánky najednou, ale vždy jen část a tu hned ozdobit.

Takto připravenou sladkou dobrotu nechejte v pokojové teplotě zatuhnout a následně skladujte v lednici.

Pokud máte rádi opravdu sladké cukrovinky, pak Extra hořké ledové kaštany vyměňte za klasické v červeném obalu.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články