Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit kakaovo-arašídovou pomazánku | recept

Jak připravit kakaovo-arašídovou pomazánku | recept. Příjemně sladká pomazánka s výraznou chutí arašídů a tmavého kakaa je vedle ostatních čokoládových pomazánek další báječnou dobrotou, která potěší namazaná na ranním toastu, ale i jen tak na lžičce.

Co je potřeba

  • 125 g nesolených arašídů
  • 250 g krupicového cukru
  • 1 vajíčko
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce tmavého kakaa
  • 20 g másla
  • 250 ml mléka
  • špetka soli
1

Arašídy nejprve opražte na suché pánvi. Stačí jim opravdu chvilka. Jakmile se rozvoní a jemně zezlátnou, stáhněte je z plotny.

2

Horké arašídy přesypte do mixéru (sekáčku potravin) a rozmixujte na co nejjemnější hmotu, ideálně kaši, pokud máte výkonný mixér. Poté nechejte zchladnout.

3

V mezidobí vyšlehejte vajíčka s cukrem do pěny.

4

K vaječné směsi přidejte mouku, kakao a povolené máslo a již jen ručně vypracujte do tuhé hmoty.

5

V kastrůlku zahřejte mléko se špetkou soli.

6

Do teplého mléka přisypte zchladlé rozdrcené arašídy a promíchejte.

7

Poté do mléka s arašídy postupně po částech a stálého míchání přidávejte tmavou tuhou hmotu, přiveďte k varu a míchejte do zhoustnutí. Konzistence by měla být podobná například krupicové kaši.

8

Pomazánkou naplňte skleničky, zavíčkujte a nechejte při pokojové teplotě vychladnout. Hotovou pomazánku skladujte v lednici.

Tato dobrota nemusí být jen arašídová, ale i lískooříšková či jinak oříšková. Ořechy se dají použít opravdu jakékoli. Jen se musí vždy opražit na suché pánvi, aby uvolnily tuk a pomazánce dodaly tu správnou chuť..

 

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.