Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na čokoládový krém z bílé a tmavé čokolády | recept

Jak na čokoládový krém z bílé a tmavé čokolády | recept

Čokoládový krém z bílé a tmavé čokolády | recept. Jednoduchý, efektní a neodolatelně dobrý, to je lehký krém z čokolády a mascarpone. Příprava není náročná na suroviny ani na čas a jeho chuť si zamilujete. Ke krému se výborně hodí čerstvé i mražené lesní ovoce, jahody nebo maliny.

Co je potřeba

  • 70 g bílé čokolády
  • 70 g hořké čokolády
  • 250 g mascarpone
  • 150 g smetana ke šlehání
  • čerstvé nebo mražené ovoce

Uvedené množství vystačí na 4 porce.

1

Bílou čokoládu nalámeme na malé kousky a za občasného míchání pozvolna rozpustíme ve vodní lázni. Zatímco se čokoláda rozpouští, vyšleháme mascarpone dohladka a v další nádobě ušleháme smetanu do polotuha. Mascarpone rozdělíme na dvě poloviny a každou dáme do misky.

Jak na čokoládový krém z bílé a tmavé čokolády | recept
2

Rozpuštěnou bílou čokoládu necháme trošku zchladnout a vmícháme do mascarpone. Potom opatrně přidáme polovinu smetany (cca 75 g) ušlehané do polotuha a mícháme, dokud se vše nespojí v hladký světlý krém. Mezitím nalámeme na kousky i hořkou čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni.

Jak na čokoládový krém z bílé a tmavé čokolády | recept
3

Obdobným způsobem jako krém z bílé čokolády připravíme tmavý krém. Do zbylého mascarpone zamícháme rozpuštěnou hořkou čokoládu a poté smetanu. Ingredience mícháním spojíme v hladký tmavý krém.

Jak na čokoládový krém z bílé a tmavé čokolády | recept
4

Do připravených pohárků nebo skleniček střídavě vrstvíme tmavý a světlý čokoládový krém. V ideálním případě končíme krémem z bílé čokolády, na kterém nejlépe vynikne ovoce. Na závěr krém ozdobíme čerstvým nebo mraženým ovocem, výborně se hodí lesní plody nebo jahody ze zahrádky. Hotový krém krátce vychladíme (stačí 30 minut) a můžeme podávat.

Jak na čokoládový krém z bílé a tmavé čokolády | recept
Autor: Mef
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na řezy Opilý František | recept
Jak na řezy Opilý František | recept
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.