Čokoládový krém z bílé a tmavé čokolády | recept. Jednoduchý, efektní a neodolatelně dobrý, to je lehký krém z čokolády a mascarpone. Příprava není náročná na suroviny ani na čas a jeho chuť si zamilujete. Ke krému se výborně hodí čerstvé i mražené lesní ovoce, jahody nebo maliny.
Co je potřeba
70 g bílé čokolády
70 g hořké čokolády
250 g mascarpone
150 g smetana ke šlehání
čerstvé nebo mražené ovoce
Uvedené množství vystačí na 4 porce.
1
Bílou čokoládu nalámeme na malé kousky a za občasného míchání pozvolna rozpustíme ve vodní lázni. Zatímco se čokoláda rozpouští, vyšleháme mascarpone dohladka a v další nádobě ušleháme smetanu do polotuha. Mascarpone rozdělíme na dvě poloviny a každou dáme do misky.
2
Rozpuštěnou bílou čokoládu necháme trošku zchladnout a vmícháme do mascarpone. Potom opatrně přidáme polovinu smetany (cca 75 g) ušlehané do polotuha a mícháme, dokud se vše nespojí v hladký světlý krém. Mezitím nalámeme na kousky i hořkou čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni.
3
Obdobným způsobem jako krém z bílé čokolády připravíme tmavý krém. Do zbylého mascarpone zamícháme rozpuštěnou hořkou čokoládu a poté smetanu. Ingredience mícháním spojíme v hladký tmavý krém.
4
Do připravených pohárků nebo skleniček střídavě vrstvíme tmavý a světlý čokoládový krém. V ideálním případě končíme krémem z bílé čokolády, na kterém nejlépe vynikne ovoce. Na závěr krém ozdobíme čerstvým nebo mraženým ovocem, výborně se hodí lesní plody nebo jahody ze zahrádky. Hotový krém krátce vychladíme (stačí 30 minut) a můžeme podávat.
Jak na čokoládový dezert z batátů a banánu | recept. Batáty, neboli sladké brambory, jsou díky vysokému obsahu sacharidů jako stvořené pro přípravu sl…
Drobenkový jablečný koláč s tvarohem | recept. Tento recept je prověřený mnoha lety, kdy jsem ho s různými obměnami připravovala já i moje maminka. Ko…
Bramborové vdolečky jsou jednou z mnoha variant, jak využít v kuchyni bramborové těsto. A to buď naslano nebo nasladko. Známá klasika, která si v gast…
Žemlovka | recept. Žemlovka (zemlbába) je jídlo, které každý zná ze školní jídelny, kde mělo podobu rozbředlé neochucené hmoty. Alespoň v té naší jíde…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku