Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit marcipánový krém k plnění korpusů | recept

Jak připravit marcipánový krém k plnění korpusů | recept

Jak připravit marcipánový krém k plnění korpusů | recept. Krém, jehož součástí je  marcipán, nemůže být jiný než luxusní. Zvláště pak, když je zapracovaný do lahodného, krémově mléčného základu, zjemněného vyšlehaným máslem. Krém se hodí na dorty  i ke slepování cukroví.

Co je potřeba

  • 250 ml polotučného mléka
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 100 g marcipánu
  • 125 g másla
  • 3 lžíce moučkového cukru
1

V kastrůlku smíchejte mléko s moukou, za stálého míchání přiveďte k varu a vařte do husté kaše

Jak připravit marcipánový krém k plnění korpusů | recept
2

Přidejte najemno nastrouhaný marcipán a důkladně na středním ohni promíchejte tak, aby se všechen marcipán propojil s kaší.

Jak připravit marcipánový krém k plnění korpusů | recept
3

Směs odstavte a nechejte vychladnout.

Jak připravit marcipánový krém k plnění korpusů | recept
4

Mezitím v míse utřete do pěny změklé máslo s cukrem.

Jak připravit marcipánový krém k plnění korpusů | recept
5

Po částech k vyšlehanému máslu přidávejte vychladlou marcipánovou kaši.

Jak připravit marcipánový krém k plnění korpusů | recept
6

Vláčný a nadýchaný krém následně přendejte do skleničky či misky a před dalším použitím dejte alespoň na hodinu ztuhnout do lednice. Nemusíte se obávat, krém ani po delším uskladnění v lednici již více neztuhne. Stále bude mít  konzistenci ideální k okamžitému namazání.

Tento jednoduchý marcipánový krém výtečně doplní kakaová linecká kolečka při jejich slepování, nebo upečený dortový korpus.

Jak připravit marcipánový krém k plnění korpusů | recept

Tipy

Kapkou mandlového likéru či mandlového aroma ještě více zvýrazníte jeho skvělou chuť.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články