Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit marcipánový krém k plnění korpusů | recept

Jak připravit marcipánový krém k plnění korpusů | recept. Krém, jehož součástí je  marcipán, nemůže být jiný než luxusní. Zvláště pak, když je zapracovaný do lahodného, krémově mléčného základu, zjemněného vyšlehaným máslem. Krém se hodí na dorty  i ke slepování cukroví.

Co je potřeba

  • 250 ml polotučného mléka
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 100 g marcipánu
  • 125 g másla
  • 3 lžíce moučkového cukru
1

V kastrůlku smíchejte mléko s moukou, za stálého míchání přiveďte k varu a vařte do husté kaše

2

Přidejte najemno nastrouhaný marcipán a důkladně na středním ohni promíchejte tak, aby se všechen marcipán propojil s kaší.

3

Směs odstavte a nechejte vychladnout.

4

Mezitím v míse utřete do pěny změklé máslo s cukrem.

5

Po částech k vyšlehanému máslu přidávejte vychladlou marcipánovou kaši.

6

Vláčný a nadýchaný krém následně přendejte do skleničky či misky a před dalším použitím dejte alespoň na hodinu ztuhnout do lednice. Nemusíte se obávat, krém ani po delším uskladnění v lednici již více neztuhne. Stále bude mít  konzistenci ideální k okamžitému namazání.

Tento jednoduchý marcipánový krém výtečně doplní kakaová linecká kolečka při jejich slepování, nebo upečený dortový korpus.

Kapkou mandlového likéru či mandlového aroma ještě více zvýrazníte jeho skvělou chuť.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články