Co je potřeba

Pro 4 osoby:

  • 600g hovězího masa 
  • malé množství oleje
  • 1 střední cibule
  • 1 polévková lžíce pikantní hořčice
  • hrst kaparů
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • hladká mouka
  • 220 ml smetany
1

Hovězí roštěnec nakrájejte na plátky, naklepejte a okraje nařízněte, aby se nekroutily při dušení. Maso osolte a opepřete. Na pánvi na malém množství oleje osmahněte drobně pokrájenou cibuli. Roštěnky prudce opečte z obou stran. Maso projde tepelným šokem, zatáhne se a maso zůstane šťavnaté.

2

K opečeným roštěnkám přidejte hrst kaparů (slaný nálev vylijte) a lžíci pikantní hořčice. Doporučuji dijonský typ, naše krémžská se nehodí. Mírně podlijte a poduste pod pokličkou

3

Roštěnky jsou minutkové maso, jsou rychle měkké, proto při přípravě nepoužívejte tlakový hrnec. Měkké maso vyjměte a přeložte do jiného hrnce. Zbylou tekutinu poprašte moukou,  dobře rozmíchejte, aby v omáčce nezůstaly hrudky a zalijte smetanou. Povařte. Mouka se musí provářet nejméně 20 minut.

4

 Hotovou omáčku přelijte na roštěnky. Společně chvilku prohřejte a podávejte s rýží nebo houskovým knedlíkem. Dobré chutnání!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.6
Average: 4.6 (5 votes)