Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit selskou omeletu s bramborami | recept

Selská omeleta s bramborami | recept. Selskou omeletu znám od malička, kdy jí vařila moje maminka. Ačkoli jsme na ni během let pozapomněli, v nedávné době jsem si na tento osvědčený recept vzpomněla při čtení předpisů na španělské bramborové tortilly. V tomto receptu na selskou omeletu jistě naleznete španělské paralely. Jde totiž o předpis, v němž se využívá kombinace pečených brambor, paprik a rozšlehaných vajec, díky nimž drží celý pokrm pohromadě. Selskou omeletu ocení i vegetariáni.

Co je potřeba

500 g brambor
6 lžic řepkového oleje
3 stroužky česneku
1 žlutá cibule
1 bílá slovenská paprika
1 červená kapie
4 vejce + trocha mléka
sůl a pepř

1

Jako první krok oloupeme brambory a nakrájíme je na tenké plátky. Následně je na chvíli odložíme stranou a poté, co pustí vodu, je osušíme papírovou utěrkou. V hlubší pánvi rozehřejeme asi čtyři lžíce oleje a nasypeme do ní všechny připravené brambory. Brambory často obracíme a restujeme je téměř do měkka.

2

Zatímco se opékají brambory, oloupeme cibuli a česnek, cibuli nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Když jsou brambory opečené, přesypeme je do hlubokého talíře, přebytečný olej můžeme odsát papírovou utěrkou. Na pánev nalijeme zbytek oleje, rozpálíme jej a vsypeme česnek i cibuli.

3

Oba druhy paprik omyjeme a očistíme. Nakrájíme je na malé kousky. Když cibule zesklovatí a česnek se rozvoní, přidáme připravené papriky na pánev a vše necháme opékat ještě přibližně tři minuty.

4

V dalším kroku do větší misky rozklepneme všechna čtyři vajíčka, přisypeme k nim sůl, pepř a důkladně je prošleháme společně s mlékem.
.
.

5

Na pánev přidáme brambory, promícháme, aby se všechny ingredience propojily. Nakonec přilijeme vejce. Ztlumíme plamen a propékáme přibližně deset minut, aby vaječná směs trochu ztuhla. Po uplynutí této doby sundáme pánev z ohně, překryjeme ji mělkým talířem a opatrně překlopíme. Prázdnou pánev pak opět vrátíme na oheň a omeletu na ní přetáhneme.

6

Opékáme ještě další čtyři minuty, aby byla omeleta dostatečně pevná, ale aby ještě nezačala černat. Poté ji sejmeme z ohně, rozkrojíme na požadovaný počet kusů a servírujeme.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.