Co je potřeba

  • ocet
  • jehla nebo špendlík
  • slámka
  • mísa
1

Příprava vajíček natvrdo před barvením

Umístěte vajíčka do prázdného hrnce ještě předtím, než do něj nalijete vodu. Vyhnete se tak případným trhlinám na vejcích. Hrnec naplňte studenou vodou. Vajíčka by měla být ve vodě ponořená celá. Přidáme 1 polévkovou lžíci vinného octa. Přiveďte vodu k varu, udržujte mírný oheň, aby vajíčka nepraskla. Vaříme zhruba 6–8 minut.

2

Příprava vajíček pro vyfouknutí a zdobení

Pro vyfukování vajíček budeme potřebovat syrová vejce. Špendlíkem nebo jehlou uděláme malý otvor v horní části vejce, ve spodní části trošku větší. Do horní dírky vložíme slámku a vyfoukneme obsah vajíčka do připravené mísy. Vajíčka využijeme v kuchyni. Skořápku opatrně omyjeme teplou vodou a necháme oschnout.

Varování

Vejce natvrdo uchovejte v chladu.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.666665
Average: 4.7 (3 votes)