Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat bramborovo-škvarkové pagáče

Bramborovo-škvarkové pagáče recept. Něco malého k zakousnutí, hodí se skvěle k vínu či pivu. Postupujte podle receptu na bramborovo-škvarkové pagáče, který jsem si pro vás připravila.

Co je potřeba

Na 6 ks: 350 g hladké mouky 100 g uvařených prolisovaných brambor 250 g mletých škvarků 2 lžíce zakysané smetany 1 vejcedí 1 žloutek sůl, pepř 10 g drož

1

Mouku prosejeme a smícháme se škvarky.

2

Přidáme brambory, zakysanou smetanu, vejce a droždí.

3

Ochutíme solí a pepřem.

4

Vypracujeme těsto, které dvakrát přelotíme a pokaždé necháme asi 10 minut odpočinout.

5

Těsto rozválíme na plát silný asi dva centimetry a na povrchu naznačíme nožem ozdobnou mřížku nebo čtverečky.

6

Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a formičkou vykrajujeme kolečka.

7

Rozložíme je na plech a pečeme asi 15 minut dozlatova.

Autor: KJersey
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat placky z dýně | recept
Placky z dýně | recept. Využijte nabídky podzimních trhů a zkuste si doma uvařit nějaký pokrm z dýně. Dýně obsahují vitamin C a některé vitaminy skupi…
Jak zpracovat červenou řepu
Jak zpracovat červenou řepu | recepty z červené řepy. Červená řepa patří díky obsahu široké škály cenných látek k velmi zdravým druhům zeleniny.…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.