Jak udělat bramborovo-škvarkové pagáče
Bramborovo-škvarkové pagáče recept. Něco malého k zakousnutí, hodí se skvěle k vínu či pivu. Postupujte podle receptu na bramborovo-škvarkové pagáče, který jsem si pro vás připravila.
Co je potřeba
Na 6 ks: 350 g hladké mouky 100 g uvařených prolisovaných brambor 250 g mletých škvarků 2 lžíce zakysané smetany 1 vejcedí 1 žloutek sůl, pepř 10 g drož
Mouku prosejeme a smícháme se škvarky.
Přidáme brambory, zakysanou smetanu, vejce a droždí.
Ochutíme solí a pepřem.
Vypracujeme těsto, které dvakrát přelotíme a pokaždé necháme asi 10 minut odpočinout.
Těsto rozválíme na plát silný asi dva centimetry a na povrchu naznačíme nožem ozdobnou mřížku nebo čtverečky.
Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a formičkou vykrajujeme kolečka.
Rozložíme je na plech a pečeme asi 15 minut dozlatova.
Diskuze k článku