Co je potřeba

  • 250 g vařených brambor
  • 250 g másla
  • 250 g hladké mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • špetka soli
  • vejce na potření
  • ořechy a semínka na posyp
  • mouka na podsypání
1

Den předem si uvaříme brambory ve slupce. Druhý den je nastrouháme na jemné nudličky, promícháme s moukou, solí a práškem, přidáme pokrájené změklé máslo a vypracujeme těsto.

2

Těsto lehce podsypeme moukou a vyválíme plát vysoký asi 3 mm. Vykrajujeme tvořítkem drobné kousky a klademe na pomaštěný plech nebo suchý papír na pečení.

3

Každý kousek potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme. Sypat můžeme mákem, sezamem, kmínem, mletými arašídy. Hezky vypadají kousky zdobené půlkami vlašských ořechů, lískovými oříšky nebo mandlemi vcelku či krájenými na plátky. Hodí se i strouhaný sýr.

4

„Sůloví“ pečeme v mírně vyhřáté troubě při 180 °C až 200 °C. K jídlu se hodí okamžitě. Toto pečivo se může upéct i bez posypu a cukrářskou zdobičkou ozdobit pěnou ze sýru nebo tvarohu. Ať vám chutná.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (3 votes)