Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat dušené hovězí maso na česneku | recept

Jak udělat dušené hovězí maso na česneku | recept. Telecí nebo dušené hovězí - to je přece klasika. Uděláme si tentokrát dušené hovězí maso na česneku. Voňavá specialitka, kterou oslníte rodinu.

Co je potřeba

0,5 kg hovězí kýty
rostlinný olej
sůl
mletý pepř
masový vývar
česnek
hladká mouka
rajský protlak
100 ml bílého vína
pažitka

1

Maso ošistíme, umyjeme, nakrájíme na řízky, naklepeme je, osmažíme na rozehřátém oleji z obou stran, osolíme a okořeníme pepřem.

2

Potom maso podlijeme masovým vývarem a dusíme do poloměkka.

3

Na rostlinném oleji osmahneme nasekaný česnek, přidáme mouku, osmahneme, zalijeme trochou vývaru, rozmícháme a povaříme.

4

Přidáme k masu společně s rajským protlakem nebo kečupem, podlijeme vínem a dovaříme. Ochutíme pažitkou.

5

Podáváme se šťouchanými bramboram, popřípadě s kaší a i se zeleninovou oblohou.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit hovězí nadivoko | recept
Hovězí nadivoko | recept. V tradiční české kuchyni se víno využívá poměrně málo. Jedním z pokrmů s vínem jako ingrediencí je hovězí nadivoko, kte…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.