Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat famózní domácí arašídový nugát | recept

Jak udělat famózní domácí arašídový nugát | recept. Opravdu luxusní cukrovinka, která vás v podobě vláčných kostiček čokoládově mléčné barvy ohromí svou výraznou arašídovou chutí, dosaženou spojením intenzivních arašídů s lahodným arašídovým máslem.

Co je potřeba

Uvedené množství odpovídá formě o velikosti 28 × 16 cm

  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (Salka)
  • 200 g arašídového másla (nejlépe s křupavými kousky – crunchies)
  • 200 g nesolených arašídů
  • 200 g kvalitní mléčné čokolády
  • 60 g másla
1

Ve vodní lázni spolu pomalu za občasného promíchání zahřívejte kondenzované mléko, máslo a nalámanou čokoládu.

2

Jakmile se suroviny spojí, vláčnou směs přelijte do mísy a do ještě horké přidejte povolené či částečně rozpuštěné arašídové máslo a nasekané arašídy. Důkladně promíchejte.

3

Poměrně hutnou hmotu rozprostřete do formy vyložené alobalem a povrch uhlaďte stěrkou. Takto nechejte nejlépe přes noc v chladnu zatuhnout a následující den krájejte ostrým nožem na menší kostky. Skladujte je v lednici, ale před podáváním doporučuji nugát nechat pár minut v pokojové teplotě, kde lehce změkne, zvláční a chutě vystoupí.

Nakrájeným nugátem okrasně zabaleným do průhledného sáčku potěšíte, coby luxusním dárkem, každého milovníka sladkého mlsání.  

Nugát báječně provoní pár kapek vanilkového extraktu či aroma.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.