Co je potřeba

400 g svíčkové
100 g libové anglické slaniny
100 g husích jater
2 cibule
1-2 rajčata
100 g papriky
100 g čerstvých žampionů
sůl
lžička grilovacího koření
2 lžíce oleje

1

Maso, slaninu, játra a zeleninu nakrájíme na plátky a s kloboučky žampionů střídavě napichujeme na jehly nebo špejle.

2

Špízy osolíme, okořeníme a potřeme olejem. Necháme v chladu 4 hodiny odležet.

3

Na grilu špízy z obou stran grilujeme za občasného potírání olejem.

4

Podáváme s opečenou bagetou a salátem.

Tipy

Špejle vložíme před napichováním do vody. Při opékání se totiž nebudou připalovat.
Slaninu stačí jen poskládat.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.666665
Average: 4.7 (3 votes)