Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat gurmánské špízy

Recept nejen pro letní grilování. Uděláme si na grilu pravé gurmánské špízy. Jak recept vypadá a jak postupovat, abychom se skvělých a chutných špízů dočkali? Postupujte podle mého receptu a špízy jsou brzy na světě. Tedy na grilu...

Co je potřeba

400 g svíčkové
100 g libové anglické slaniny
100 g husích jater
2 cibule
1-2 rajčata
100 g papriky
100 g čerstvých žampionů
sůl
lžička grilovacího koření
2 lžíce oleje

1
Maso, slaninu, játra a zeleninu nakrájíme na plátky a s kloboučky žampionů střídavě napichujeme na jehly nebo špejle.
2
Špízy osolíme, okořeníme a potřeme olejem. Necháme v chladu 4 hodiny odležet.
3
Na grilu špízy z obou stran grilujeme za občasného potírání olejem.
4
Podáváme s opečenou bagetou a salátem.

Špejle vložíme před napichováním do vody. Při opékání se totiž nebudou připalovat.
Slaninu stačí jen poskládat.

Autor: KJersey
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Jak udělat zahradní ohniště | tipy. K dokonalé relaxaci na zahradě patří posezení u ohně. Vybudování zahradního ohniště zabere dva dny času. Materiál…
Jídlo, na kterém si pochutná každý. Zeleninový špíz nadchne vegetariány, ale příjemně překvapí i ty, kteří na jehle špízu raději nacházejí kousky masa…