Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat houbové ragú | recept

Jak udělat houbové ragú | recept. Pokud jsme si zašli na houby do lesa, musíme je dostateně upravit. Houbové pokrmy bychom měli připravovat pouze z čerstvých, nezapařených a nečervivých hub. My si teď připravíme houbové ragú a tady je můj recept!

Co je potřeba

2 středně velké cukety
1 menší pórek
1 lžíce oleje
1 zelená a 1 červená paprika
sůl
mletý pepř
250 g žampionů
2 lžíce hladké mouky
250 ml zeleninového vývaru
5 lžic sterilovaného hrášku

1

Cukety oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Bílou část pórku nakrájíme a na oleji osmahneme.

3

Přidáme cukety a nakrájené papriky, osolíme, opepříme a dusíme 10 minut.

4

Pak vmícháme nakrájené houby, krátce je podusíme a zaprášíme moukou.

5

Za stálého míchání přilijeme vývar a dusíme 15 minut.

6

Po přidání hrášku pokrm prohřejeme. Vhodnou přílohou jsou brambory.

Houby můžeme během tepelné přípravy trochu okyselit, čímž zvýšíme jejich stravitelnost.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat houbové lasagne | recept
Jak udělat houbové lasagne | recept. Znáte houbové lasagne? Jsou jednoduché a rychlé! Pokud jste byli na houbách a "houby rostly jako po dešti", vyzko…
Jak zapéct těstoviny s houbami a slaninou
Z vycházky už si v tuto dobu, máte-li štěstí, můžete přinést čerstvé houby. Mezi nejznámější druhy rostoucí na jaře patří kromě jiných i Závojenka pod…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.