Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat houbové ragú

Pokud jsme si zašli na houby do lesa, musíme je dostateně upravit. Houbové pokrmy bychom měli připravovat pouze z čerstvých, nezapařených a nečervivých hub. My si teď připravíme houbové ragú a tady je můj recept!

Co je potřeba

2 středně velké cukety
1 menší pórek
1 lžíce oleje
1 zelená a 1 červená paprika
sůl
mletý pepř
250 g žampionů
2 lžíce hladké mouky
250 ml zeleninového vývaru
5 lžic sterilovaného hrášku

1
Cukety oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2
Bílou část pórku nakrájíma a na oleji osmahneme.
3
Přidáme cukety a nakrájené paprik, osolíme, opepříme a dusíme 10 minut.
4
Pak vmícháme nakrájené houby, krátce je podusíme a zaprášíme moukou.
5
Za stálého míchání přilijeme vývar a dusíme 15 minut.
6
Po přidání hrášku pokrm prohřejeme. Vhodnou přílohou jsou brambory.

Houby můžeme během tepelné přípravy trochu okyselit, čímž zvýšíme jejich stravitelnost.

Autor: KJersey
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Černý kuba recept. Jeden z vánočních receptů pro přípravu štědrovečerní večeře. Dříve velmi oblíbený a jednoduchý pokrm. Černý kuba byl nazýván podle…
Obrázek není k dispozici
Čím jednodušeji budeme houby upravovat, tím více si uchová pokrm vůně a chuti. Houby bychom měli málo solit a kořenit. Uděláme si tentokrát houbový ná…
Obrázek není k dispozici
Houbové lasagne? Jednoduché a rychlé! Pokud jste byli na houbách a "houby rostly jako po dešti", vyzkoušejte tento houbový recept na houbové lasagne.…