Co je potřeba

500 ml smetany
3 lžíce hladké mouky
2 žloutky
sůl
cukr
ocet
1 svazek kopru

1

Mouku rozmícháme v 1/4 smetany a zbylou smetanu uvedeme do varu.

2

Vmícháme smetanu s moukou a za stálého míchání omáčku povaříme do zhoustnutí.

3

Koprovou omáčku zjemníme žloutky rozšlehanými v troše smetany.

4

Přidáme je do horké omáčky, ale už nevaříme.

5

Ochutíme solí, cukrem a octem.

6

Nakonec do koprové omáčky přidáme nakrájený kopr.

Tipy

Srazí-li se koprová omáčka, zkusíme ji krátce šlehat v mixéru.
Koprovou omáčku podáváme s houskovými knedlíky a hovězím masem.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.25
Average: 4.3 (8 votes)