Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat koprovou omáčku | recept

Jak udělat koprovou omáčku | recept. Pro českou kuchyni jsou omáčky typické po staletí a stále zůstávají součástí našeho jídelníčku. Typickou omáčkou v českých kuchyních je koprová omáčka. Nejčastěji podávaná jako koprová omáčka s vajíčkem nebo koprová omáčka s hovězím masem. A tady je můj recept.

Co je potřeba

500 ml smetany
3 lžíce hladké mouky
2 žloutky
sůl
cukr
ocet
1 svazek kopru

1

Mouku rozmícháme v 1/4 smetany a zbylou smetanu uvedeme do varu.

2

Vmícháme smetanu s moukou a za stálého míchání omáčku povaříme do zhoustnutí.

3

Koprovou omáčku zjemníme žloutky rozšlehanými v troše smetany.

4

Přidáme je do horké omáčky, ale už nevaříme.

5

Ochutíme solí, cukrem a octem.

6

Nakonec do koprové omáčky přidáme nakrájený kopr.

Srazí-li se koprová omáčka, zkusíme ji krátce šlehat v mixéru.
Koprovou omáčku podáváme s houskovými knedlíky a hovězím masem.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.