Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat masové kuličky s čubricou

Čubrica je směs koření, která je oblíbená hlavně v balkánské kuchyni. Jde o směs ze suché saturejky, pálivých papriček, soli, mouky z opražené kukuřice a semen pískavice. V kuchyni se využívá především do receptů z luštěnin, zapékané zeleniny či mletých mas.

Co je potřeba

Na 4 porce:
2 rohlíky
100 ml mléka
1 menší cibule
500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
1 vejce
sůl
mletý pepř
1 lžička čubrice
olej
4 placky pita chleba
1 listový salát
80 g nivy
Na dresink:
3 lžíce medu
1 citron
3 lžíce olivového oleje
mletý pepř

1

Rohlíky rozdrobíme do mísy a zalijeme mlékem.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

3

Přidáme ji do mísy s rohlíky společně s mletým masem, vejcem, solí, pepřem a čubricou.

4

Vše rukou promícháme. Pak ze směsi vytvarujeme kuličky.

5

Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky osmažíme asi 7 minut.

6

Usmažené kuličky necháme okapat na papírovém ubrousku.

7

Připravíme si zálivku. Med dáme do misky, přidáme citronovou šťávu a olej, opepříme a vše promícháme.

8

Listy salátu rozdělíme na talíře, rozdrobíme na ně nivu a pokapeme dresinkem.

9

Přidáme masové kuličky a nakrájený pita chleba.

Autor: KJersey
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Jak udělat hovězí samosas
Indická kuchyně je typická především velkým zastoupením pro nás exotického koření - kurkuma, šafrán a chilli papričkami.
Obrázek není k dispozici
Jak udělat masové kuličky.
Recept na masové kuličky. Blíží se letní grilování? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept. Recept na masové kuličky je zajímavý, jídlo chutné a nepříliš…
Jak uvařit hovězí nadivoko | recept
Hovězí nadivoko | recept. V tradiční české kuchyni se víno využívá poměrně málo. Jedním z pokrmů s vínem jako ingrediencí je hovězí nadivoko, kte…