Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat přírodní jehněčí kotlety

Recept na přírodní jehněčí kotlety. Starší jehněčí maso musíme před pečením dusit pod pokličkou. Při přípravě přírodních jehněčích kotlet postupujeme podle níže uvedeného receptu. Dobrou chuť!

Co je potřeba

8 jehněčích žebírek
sůl
drcený pepř
hladká mouka
1-2 lžíce oleje
1 lžíce másla
čerstvé bylinky - saturejka, kopr

1
Žebírka odblaníme a zbavíme přebytečného tuku.
2
Na okrajích je zlehka nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
3
Pak je na oleji po obou stranách opečeme.
4
Šťávu zjemníme máslem a krátce prohřejeme.
5
Podáváme s pečivem, ozdobené bylinkami.

Směs nakrájených bylinek můžeme přidat spolu s máslem do šťávy a krátce osmahnout.

Autor: KJersey
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Recept na jehněčí žebírka. Jehněčí maso patří mezi tradiční pokrmy ve většině zemí Evropy, jelikož ovce se zde chovají už jedenáct tisíc let. A pokud…
Obrázek není k dispozici
Recept na skopovou pečeni na česneku. Skopové maso je občas pokryté tenkou blánou, která se při pečení nechává, aby se zachoval tvar pečeně. Pojďme se…