Jak udělat vepřovou panenku s ořechovou krustou | recept
Jak udělat vepřovou panenku s ořechovou krustou | recept. Přináším vám recept na vepřovou panenku s ořechovou krustou. Jistě si i vy pochutnáte. Tady je recept na vepřovou panenku s ořechovou krustou, výborné jídlo z vepřové panenky, k tomu ořechová krusta - no, už teď se olizuji!
Co je potřeba
400 g vepřové panenky
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje
50 g vlašských ořechů
žloutek
6 lžíc strouhanky
lžíce nasekané petrželky
lžíce másla
200 g mladých cibulek
2 lžíce krupicového cukru
150 ml červeného vína
1 badyán
Panenku očistíme a nakrájíme na stejně velké medailonky, osolíme je, opepříme a opečeme na pánvi na oleji.
Jádra vlašských ořechů nasekáme a dáme do mísy. Přidáme žloutek, strouhanku, petrželku, máslo a sůl a smícháme.
Směs dáme na opečené medailonky a přitiskneme. Medailonky vložíme do vyhřáté trouby a 5 minut zapékáme.
Cibulky očistíme. Cukr svaříme s vínem a badyánem, přidáme cibulky a necháme 5 až 10 minut povařit.
Maso rozdělíme na talíře a podlijeme šťávou z cibulek. Příloha mohou být brambory.
Diskuze k článku