Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct cibulovou krkovičku s bramborem

Jak upéct cibulovou krkovičku s bramborem | recept na pečenou krkovici. Plátky krkovice zapečené s cibulí a bramborami jsou bezpracné a rychlé. Zapékají se bez přidaného tuku a jakékoli tekutiny. Důležitý je dostatek cibule. Z cibule a masa se uvolní dostatek šťávy, nemusíte mít strach, že se pokrm bude připalovat. Máte-li rádi zapečená jídla se sýrem, zkuste před vyjmutím z trouby na maso s cibulí rozstrouhat tvrdý sýr (rozdrobit Nivu). I bez tohoto vylepšení pokrm velmi chutný.

Co je potřeba

  • plátky krkovice podle počtu připravovaných porcí
  • na každý plátek masa jsou třeba 3 středně velké cibule
  • brambory podle počtu porcí
  • sůl
  • mletá sladká paprika
  • rozmarýn
  • trochu oleje na obalení brambor
1

Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Polovinu množství rozprostřete do části zapékací nádoby.

2

Cibuli poklaďte plátky nenaklepané krkovice, raději bez kosti. Maso osolte a okořeňte mletou sladkou paprikou. Překryjte maso druhou polovinou pokrájené cibule.

3

Brambory důkladně omyjte kartáčkem. Rozdělte je na menší kousky a v misce promíchejte s rozmarýnem a malým množstvím oleje. Olejem šetřete, složí jen k tomu, aby se na brambory přichytilo koření. Brambory položte do pekáčku vedle cibule a masa.

4

Zapékejte při 180 °C. Maso i brambory krásně změknou. Před koncem zvyšte na chvilku teplotu, aby brambory i cibule získaly zlatou barvu.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.