Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct medové kornoutky na vánoční stůl

16. Listopad 2021

Medové trubičky jsou u nás s přehledem nejoblíbenějším druhem vánočního cukroví. Nepečeme je jen na Vánoce, ale i kdykoli během roku. Jsou sice trochu náročnější na přípravu, než ostatní druhy, ale po ochutnání jim to určitě odpustíte. Při stáčení těsta do kornoutků musíte pracovat rychle, jinak ztvrdnou a lámou se. Pečte je po několika málo kusech a nechte je na horkém plechu. Sdílíme video z kanálu Milujeme jídlo.

Co je potřeba

Na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • špetka jedlé sody
  • 150 g tekutého medu
  • asi 2 lžíce mléka

Poleva:

  • 100 g čokolády na vaření
  • 100 g másla

Náplň:

  • 500 ml mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 100 g cukru
  • vanilka
  • 250 g másla

Tipy

Podobný recept s fotografiemi naleznete zde: Jak připravit trubičky z medového těsta.

Autor: Mirka K.
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct rozinkové cukroví | recept
V tuto dobu už mnohé hospodyňky vyhledávají recepty na vánoční cukroví, ať už na stránkách časopisů, nebo na netu. Také se ráda nechávám inspirovat a…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.