Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct medové kornoutky na vánoční stůl

16. Listopad 2021

Medové trubičky jsou u nás s přehledem nejoblíbenějším druhem vánočního cukroví. Nepečeme je jen na Vánoce, ale i kdykoli během roku. Jsou sice trochu náročnější na přípravu, než ostatní druhy, ale po ochutnání jim to určitě odpustíte. Při stáčení těsta do kornoutků musíte pracovat rychle, jinak ztvrdnou a lámou se. Pečte je po několika málo kusech a nechte je na horkém plechu. Sdílíme video z kanálu Milujeme jídlo.

Co je potřeba

Na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • špetka jedlé sody
  • 150 g tekutého medu
  • asi 2 lžíce mléka

Poleva:

  • 100 g čokolády na vaření
  • 100 g másla

Náplň:

  • 500 ml mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 100 g cukru
  • vanilka
  • 250 g másla

Tipy

Podobný recept s fotografiemi naleznete zde: Jak připravit trubičky z medového těsta.

Autor: Mirka K.
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct rozinkové cukroví | recept
V tuto dobu už mnohé hospodyňky vyhledávají recepty na vánoční cukroví, ať už na stránkách časopisů, nebo na netu. Také se ráda nechávám inspirovat a…