Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na sněhové pusinky | recept na cukroví

Jak na sněhové pusinky | recept na cukroví

Jak na sněhové pusinky | recept na cukroví. Roky jsem dělala pusinky jen, když mi z výroby ostatních druhů vánočního cukroví zbývaly bílky. Bohužel jak se říká: Práce chvatná, málo platná. Málokdy se mi povedly. Proto jsem se rozhodla jim přijít na kloub. Už několik let je tak peču podle tohoto receptu a vždy se vydaří, jsou krásně bílé, drží tvar a jsou křupavé. Pokud s nimi také každoročně zápasíte, zkuste tento postup a uvidíte, že za ně letos sklidíte obdiv. Rozpis uvádím na jeden bílek, sami si množství znásobte podle počtu bílků. 

Co je potřeba

  • 1 bílek
  • 35 g cukru moučky
  • 35 g cukru krupice

V prvním kroku si bílky vyšleháme dotuha. Není třeba se bát použít i robota, ale i s ručním mixérem dosáhnete kýžené konzistence. Jakmile je sníh na světě, přisypeme po částech cukr krupice a stále šleháme.

Jak na sněhové pusinky | recept na cukroví

Jakmile je cukr zapracován, mísu vložíme nad hrnec s vroucí vodou a šleháme několik minut (záleží i na množství bílků) a přitom přisypáváme cukr moučku. Bílá bílková hmota by se měla stát krásně lesklou a samozřejmě tuhou. Jednoduše můžete tuhost vyzkoušet tak, že na talířek položíte plnou lžičku sněhu, pokud drží na místě a kraje se nerozjíždí, máte hotovo. Pokud se sníh jakkoli hne, ještě šlehejte.

Jak na sněhové pusinky | recept na cukroví

Troubu si rozehřejte pouze na 150 °C. Bílkový sníh přeložte do sáčku s hubičkou se širším hrotem a na plech vyložený pečicím papírem navrstvěte kolečka a špičku lehce vytáhněte, aby pusinky získaly charakteristický tvar. 

Jak na sněhové pusinky | recept na cukroví

Plech pak vložte do trouby a pečte přibližně 15 minut dle velikosti pusinek, troubu v žádném případě neotvírejte, pak ji vypněte a nechte v ní pusinky zcela zchladnout. Pozor na přepečení. Správné pusinky musí zůstat krásně bílé. Hotové pusinky přendejte do uzavíratelné nádoby a skladujte v suchu

Jak na sněhové pusinky | recept na cukroví

Tipy

Po vychladnutí můžete vždy polovinu pusinky namočit do rozpuštěné čokolády. Případně jakkoli čokoládovou polevou ozdobit.

Varování

V žádném případě nesnižujte množství cukru v receptu. I ten je totiž klíčem ke správným pusinkám. Ostatně správná pusinka má být opravdu velmi sladká a má se úplně rozplynout na jazyku. 

 

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.