Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit indickou polévku z červené čočky | recept

Jak uvařit indickou polévku z červené čočky | recept. Chutná vám indická kuchyně a máte málo času na přípravu? Poradíme vám, jak uvařit vynikající indickou polévku z červené čočky. Na rozdíl od klasické české čočkové polévky nenadýmá, a tak si ji užijí i strávníci, kterým klasické luštěniny nedělají dobře. A jak ji uvařit? Opravdu jednoduše.

 

 

 

Co je potřeba

  • 1 velká mrkev
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 1 bílá cibule
  • plechovka červených rajčat
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička koření garam masala
  • 150 g červené čočky
  • ¾ litru zeleninového vývaru
  • mletý pepř a sůl

 

1

Oloupeme mrkev a nastrouháme na struhadle nahrubo. Stejně tak i čerstvý zázvor.

2

Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme nahrubo a česnek prolisujeme. Konzervovaná rajčata pokrájíme na drobnější kousky.

3

V kastrolku rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Zaprášíme kořením a chviličku restujeme, aby se koření rozvonělo.

4

Přidáme pokrájená rajčata a vsypeme čočku. Promícháme a přidáme zbylé ingredience –  mrkev, česnek, zázvor a pepř.

5

Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme doměkka, přibližně čtvrt hodiny.

6

Podle chuti ještě dosolíme a dochutíme kořením garam masala. Rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pokud máme rádi jemnější chuť, na talíři přidáme lžičku jogurtu nebo zakysané smetany.

7

K polévce podáváme domácí kynuté houstičky, třeba podle tohoto receptu https://www.jaktak.cz/jak-upect-vyborne-domaci-housticky-recept.html

8

Dobrou chuť a nezapomeneme hlavní ingredienci: LÁSKU!

Autor: Jana P.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články