Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit třetinové ovocné knedlíky | rychlý recept s tvarohem

Jak uvařit třetinové ovocné knedlíky | rychlý recept s tvarohem. Také vás (jako mě) zaujal název dnešního receptu? Těsto na knedlíky se skládá ze tří stejných hmotnostních dílů brambor, krupice a tvarohu. Jsou tedy bramborové, krupicové i tvarohové. Knedlíky jsou hotové velmi rychle a plnit se mohou jakýmkoli ovocem, které je právě k dispozici. Ovoce s tvrdší dužinou se do těsta balí snadněji, než třeba vypeckované třešně, ale i s tím si průměrně zdatná kuchařka poradí.

Co je potřeba

  • 250 g hrubé mouky nebo krupice
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g brambor
  • špetka soli
  • ovoce na plnění
  • tvrdý tvaroh, moučkový cukr, máslo na dozdobení
1

Uvařené brambory najemno rozstrouhejte do misky. Přidejte hrubou mouku nebo krupici se solí, měkký tvaroh z kostky a rozklepněte jedno vejce

2

Z odvážených ingrediencí vypracujte těsto. Do širokého hrnce dejte vařit dostatečné množství vody. Voda musí být připravená, delší stání těstu neprospívá a knedlíky se rozvářejí.

3

Těsto rozdělte na stejně velké kousky. Velikost se řídí podle toho, jak velké chcete mít knedlíky. Nenavaří se, zůstanou stejně velké jako syrové.

4

Do každého kousku těsta zabalte libovolné ovoce. Větší plody rozdělte, aby knedlíky měly stejně silnou vrstvu těsta okolo ovoce. Lépe vám balení půjde s navlhčenýma rukama.

5

Knedlíky vhazujte co nejrychleji za sebou do vroucí vody. Zamíchejte a pod poklicí vařte 10 minut. Uvařené vyjměte, roztrhněte a posypte strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polijte rozpuštěným máslem.

Knedlíky se mohou plnit jahodami, meruňkami, třešněmi, švestkami i jiným ovocem podle možností.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit smažené ovocné "knedlíky"
Jak uvařit smažené ovocné "knedlíky" | recept na domácí ovocné koblihy. Další recept ze sbírky, který jsem vyzkoušela. Skutečně je (na hodně starém no…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.