Co je potřeba

  • sklenici majonézy (250ml)
  • 6 vajec uvařených natvrdo
  • 1 červenou papriku
  • 1 žlutou papriku
  • 1 kostku bujónu
  • 1 středně velkou cibuli
  • 1 menší sklenici sterilované zeleniny (mrkev s hráškem)
  • 1 balení želatiny
  • 150g uzeniny ─ uzené maso nebo šunka
  • potravinovou fólii
  • forma
  • nádobí jako hrnce, síta, vařečky a mísy
1

Nejprve si sceďte sterilovanou zeleninu. Nálev však nevylívejte, budete ho později potřebovat. Nálev ze zeleniny bude ještě využit při tvorbě želatiny. Dejte si jej prozatím bokem.

2

V dalším kroku nakrájejte na malé kostky papriku, vejce uvařené na tvrdo, uzené maso či šunku a cibuli. Všechny nakrájené ingredience nasypejte ke zcezené zelenině. Následně k připravené směsi přidejte majonézu a vše důkladně promíchejte.

3

Uvařte želatinu, a to tak, že k nálevu ze zeleniny přidáte vodu. Přidejte takové množství vody, aby vám vzniklo potřebné množství tekutiny, které je uvedeno na obalu vámi použité želatiny. Kromě želatiny do tekutiny vmíchejte i rozpuštěnou kostku bujónu. Míchejte až do zhoustnutí, přesně podle návodu na obalu želatiny. Po částečném ochladnutí pak přidejte do směsi.

4

Připravenou směs pořádně promíchejte. Nachystejte si formu, a to tak, že ji vyložíte potravinovou fólií. Ideálním tvarem je srnčí hřbet, ale dobrou alternativou je i bábovka.

5

Směs vlijte do formy. Protřepte formou, aby tzv. sedla. Uhlaďte povrch stěrkou a dejte do chladu na několik hodin tuhnout. Podávejte nakrájené na tenké plátky, nejlépe s celozrnným pečivem. Přeji vám dobrou chuť.

Tipy

Skvěle vajíčková tlačenka vypadá v menších bábovkových formičkách.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.333335
Average: 4.3 (12 votes)