Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct tvarohovo-jablečné řezy

Jak upéct tvarohovo-jablečné řezy | recept jak využít jablka. Vrcholí sklizeň jablek a tak se častěji než jindy v kuchyni zpracovávají plody, které nejsou vhodné ke skladování. Určitě se vám proto bude hodit recept na rychlý a jednoduchý moučník. Řezy jsou hodně tvarohové a šťavnaté, vydržely by dlouho vláčné. Ale většinou zmizí ten samý den, co se pekly. Zkuste je.

Co je potřeba

  • 200 ml kefíru (acidofilní mléko, podmáslí, kyška)
  • 150 g polohrubé mouky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • 50 g másla
  • 180 g strouhaných jablek
  • 3 lžíce medu (javorového sirupu)
  • 0,5 sáčku kypřicího prášku na pečení
  • 3-4 jablka
  • tuk na potření formy
  • strouhaný kokos na vysypání formy
  • rozinky (volitelně)
1

V misce vyšlehejte společně měkký tvaroh, med, kefír, celá vejce a rozpuštěný vlahý tuk. Vzniklá hmota musí být hladká, bez tvarohových hrudek. 

2

Do ušlehané směsi přidejte strouhaná oloupaná jablka. Je na vašem rozhodnutí, zda-li přidáte rozinky. Moučník je málo sladký a hrst rozinek jej osladí. Rozinky nemusejí být namočené předem.

3

Nakonec do těsta zapracujte mouku promíchanou s práškem na pečení. Těsto nalijte na plech potřený tukem, vysypaný strouhaným kokosem a srovnejte stěrkou. Na plechu běžné velikosti je moučník nízký, chcete-li vyšší, volte menší formu.

4

Po celém povrchu rozložte jablka krájená na malé kousky. Upečte v troubě při 180 °C dozlatova. Krájejte po vychladnutí.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.