Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct vláčný marcipánový koláč s rebarborou a jablkem | recept

Jak upéct vláčný marcipánový koláč s rebarborou a jablkem | recept. Jemně nakyslá rebarbora je v kombinaci se sladkými tóny marcipánového těsta něčím naprosto neodolatelným. Dokonalá harmonie chutí je podpořena i samotnými mandlemi a smetanovým jogurtem zakomponovanými do těsta, díky kterému je koláč náležitě vláčný.

Co je potřeba

S uvedeným množstvím upečete koláč o průměru 28 cm

  • 220 g polohrubé mouky
  • 70 g jemně mletých mandlí (40 g do těsta + 30 g na posypání)
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g bílého smetanového jogurtu
  • 150 ml oleje
  • 2 vejce
  • 100 g marcipánu
  • 300 g rebarbory
  • 1 větší jablko
1

Rebarboru očistěte, oloupejte a nakrájejte na asi centimetrové špalíčky. Jablko rovněž oloupejte a nakrájejte na menší kousky, které budou velikostně podobné rebarboře.

2

Na těsto v míse metličkou promíchejte cukr, jogurt, olej a vejce.

3

Přidejte mouku s kypřícím práškem a současně zapracujte i nahrubo nastrouhaný marcipán a 40 g jemně mletých mandlí.

4

Vypracované těsto vlijte do vymazané či pečicím papírem vyložené koláčové formy.

5

Rozmístěte připravené kousky ovoce.

6

Nakonec posypte zbylými mandlemi.

Takto připravené vložte do trouby předehřáté na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) a pečte 50–55 minut, až se okraje těsta lehce zabarví a mandle na povrchu jemně zezlátnou.

  • Chuť a vůni upečeného koláče podpoříte trochou mandlového likéru Amaretto či kapkou mandlové esence.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články