Co je potřeba

  • 1 hrnek libovolného mraženého ovoce
  • 4 lžíce tvarohu
  • 6 lžic smetany z kravského mléka
  • 3 lžíce medu či datlového sirupu
  • výkonný mixér
1

Zmrzlinu můžete připravit třeba z jahod, je také možné nakombinovat právě dozrávající maliny a rybíz, přidat borůvky a ostružiny a vytvořit si tak vlastní směs lesního ovoce. Zkuste také zužitkovat přezrálé banány a vyrobit si výbornou banánovou zmrzlinu s opravdovou banánovou chutí.

2

Jak postupovat při výrobě domácí ovocné zmrzliny:

Jednotlivé druhy ovoce nebo ovocnou směs si předem zamrazíme. Větší ovoce nakrájíme na kousky.

3

Do výkonného mixéru, který se dá použít i na mixování ledu, nasypeme hrnek libovolného mraženého ovoce, přidáme 4 polévkové lžíce tvarohu, 6 lžic smetany a 3 lžíce medu.

4

Mixujeme, dokud nemá zmrzlina správnou konzistenci. Zmrzlinu můžeme dozdobit mraženým či čerstvým ovocem a lístky meduňky či máty.

5

Místo zmrzliny si můžeme vyrobit domácí ovocné nanuky. Ty připravíme tak, že rozmixujeme čerstvé ovoce s tvarohem, smetanou a medem, přidáme několik celých kousků ovoce, směs nalijeme do nanukové formy a dáme zamrazit. Tyto domácí ovocné nanuky jsou vhodnou alternativou zejména pro děti.

Tipy

V případě laktózové intolerance můžeme použít bezlaktózový tvaroh dostupný v některých supermarketech. Smetanu z kravského mléka můžeme nahradit sójovou či rýžovou smetanou, případně kokosovým krémem.

Zmrzlina se dá dosladit také datlovým sirupem či nerafinovaným třtinovým cukrem.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4
Average: 4 (3 votes)