Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na zimní módu 2016

Jak na zimní módu 2016

Ačkoliv je to neobvyklé, pořádná zima ještě nenastala. Ale co není, může být, vždyť do jara je ještě daleko a zima má reálně mnoho šancí projevit svou nadvládu. Jaké jsou trendy oblečení pro současné zimní období? Pokud budeme mluvit o zimním oblečení a módě, vybavíme si snad všichni teplý kabát nebo bundu. Bez tohoto oblečení bychom asi neobstáli. V pánské módě nezaznamenáme tolik prvků a změn jako v té dámské, a k módě vždy inklinovaly více ženy, takže se zaměříme na dámskou módu.

1

Ve stylu sedmdesátých let

Trendy současné dámské módy jsou v této sezóně velmi rozmanité, od ženské klasiky, která tak trochu směřuje k mužné klasice. Může to připomínat rovný a krátký svrchník z vlněného tvídu, ale když jej osvěžíte velkým a plihnoucím chomoutem u krku, tak váš outfit nabude originality a svěžesti. Jestliže se vrátil styl 70. let, není, tak jako žádný retro styl v módě zcela autentický. Vždy nese nějaké současné prvky, které modely oživí, osvěží a přinesou zároveň kreativní osobitost. Jistě vám budou příjemné měkké materiály z vlny a úpletu, které působí jemně a teple. V rozevlátém kabátu, ponču či peleríně z lehkého flanelu nebo vlny můžete udělat mnoho parády, přinejmenším oslníte a získáte pozornost. Kabáty a bundy, dámské i pánské současných trendů jsou skutečně všestranné v podobě moderní parky nebo objemné ultralehké prošívané bundy, jež vám zaručí eleganci, vtip a příjemný pocit tepla. Nosí se žakárové vzory, kára, kohoutí stopa. V souladu s trendovými barvami vám možná zalichotí černá, šedá, námořnická modř, zemitá, béžová i písková.

2

Souboj s módou

Nosíte rády sukně? Jsou symbolem čisté elegance a pokud jsou z teplého materiálu jako je vlna, úplet, kord zaujímají významnou pozici součásti zimního oblečení. Určitě vám bude vyhovovat i dominantní délka sukní, která je okolo kolen a délka midi. Sukně mají stylové prvky – kožené pásky, zajímavé úzké kožené vsadky nebo žakárové vzory. Pokud jste si oblíbily kalhoty s úzkou siluetou, jsou v této sezóně těsně přiléhavé dámské kalhoty stále trendy, výhodou je velmi pružný materiál, který pro tento střih je nezbytný a hlavně pohodlný. V kontrastu s úzkou siluetou se nosí také dlouhé široké kalhoty s masivními pásky.

3

Buďte originální

Možná jste pletací jehlice už dávno odložily z různých důvodů. Jeden byl třeba ten, že hotový pletený svetr jste koupily výhodněji, než když jste musely zakoupit vlnu a celé dlouhé večery plést. Ale nyní to může být jinak, možná dozrál čas, abyste se k pletení opět vrátily. Koupíte si kvalitní materiál, tedy vlnu, která vám bude i barevně vyhovovat a vyrobíte si vlastnoručně model podle svých představ. Ruční zpracování povýší váš výrobek na originální artikl, který vám bude milejší, než zakoupený praktický kousek oděvu a zima se stane taky příjemnější. A mimochodem, pletené modely jsou něžné a hřejivé, a k zimnímu období neodmyslitelně patří.

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na nákup v second handu | tipy
Jak na nákup v second handu | tipy
Jak na nákup v second handu | tipy. Nakupování v second handu je českým fenoménem. Second handy lidé vyhledávají i proto, že lze v nich nakoupit luxus…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.