Jak připravit bezmasý „pastýřský koláč“ | recept
03. Září 2018
Bezmasý „pastýřský koláč“ | recept. Pastýřský koláč známý také pod názvem Shepherd´s pie, pochází již podle názvu z Anglie. Tradičně se připravuje z hovězího masa, pokud však z nějakého důvodu maso nejíte nebo si chcete pro zajímavost upéct bezmasou verzi, máme pro Vás ověřený recept. Zkuste si připravit bezmasý „pastýřský koláč“ z tofu. Postup najdete v následujícím článku.
Co je potřeba
- 1 balení tofu (uzené, přírodní nebo klidně marinované)
- 1 malá cibule
- 3 větší rajčata
- 1 malá cuketka
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce rajčatového pyré
- 1/2 lžičky worcesterové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 6 velkých brambor
- 200 ml mléka
- 50 g másla
- 1 žloutek
- Sůl, pepř, čerstvé či sušené bylinky
- Recept můžete obměnit podle toho, co zrovna máte doma. Místo tofu neváhejte použít tempeh, květák apod.
- Cuketu můžete nahradit třeba mrkví, petrželí či pastiňákem.
- Bramborovou kaši je možné před zapékáním posypat strouhaným parmezánem nebo jiným sýrem.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit cuketové „bramboráky“ plněné hermelínem | recept
Cuketové „bramboráky“ plněné hermelínem | recept. Sezóna cuket je právě v plném proudu a možná již nevíte, co dobrého si z cukety připravit.…
Jak upéct slaný koláč s dýňovou náplní
Jak upéct slaný koláč s dýňovou náplní | recept na slaný koláč z dýně. Jistě znáte sladký dýňový koláč, vyzkoušeli jste však už jeho slanou verzi? Dýn…
Jak připravit cuketové karbanátky se sýrem a bylinkami
Jak připravit cuketové karbanátky se sýrem a bylinkami | recept jak zpracovat cuketu. Receptů z cukety není nikdy dost, neboť tato rostlina velmi…
Jak připravit tofu burger a upéct bezlepkové bulky | recepty
Jak připravit tofu burger + recept na bezlepkové bulky. Dokonce i v dnešní době bývá občas problém najít v restauraci chutné a zdravé vegeta…
Jak upéct vegetariánský Wellington | recept
Vegetariánský Wellington | recept. Určitě jste již slyšeli o hovězím Wellingtonu, který se připravuje z pravé svíčkové, ale existuje i jelení Wel…
Diskuze k článku