Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit brynzovou polévku | recept

Jak připravit brynzovou polévku | recept. Brynzu si většina z nás dokáže představit jen jako součást halušek. Ale rozhodně stojí za to ji vyzkoušet i v jiných pokrmech. Například brynza použitá jako zavářka do polévky dodá jídlu zajímavou pikantně nakyslou chuť.

Co je potřeba

250 g brambor
500 ml zeleninového vývaru
150 g brynzy
100 g uzeniny
1 střední cibule
2 lžíce mléka
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
podle chuti sůl

1

Brambory oškrábeme a nakrájíme na menší kostičky. Zalijeme v hrnci zeleninovým vývarem, osolíme a dáme vařit. Mezitím si do jiného kastrolku kápneme trochu oleje a osmažíme na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a uzeninu nakrájenou nadrobno. Osmaženou cibulku s uzeninou přisypeme k vařícím se bramborám.

2

Připravíme si brynzovou zavářku. Brynzu nadrobíme na co nejmenší kousky a smícháme s moukou a mlékem. Směs důkladně vyšleháme vidličkou, dokud není hladká – bez větších hrudek. Polévku zprudka zavaříme a do vroucího vývaru postupně vlijeme brynzovou zavářku – vidličkou ji pečlivě rozšleháváme a po menších kouscích vhazujeme do hrnce. Necháme 10 minut povařit.

3

Do hotové brynzové polévky přidáme nasekaný kopr a podle chuti ji dosolíme. Servírujeme ji teplou a nejlépe ihned zkonzumujeme. Ozdobného servírování dosáhneme, pokud brynzovou polévku podáváme spolu s plátkem pečené slaniny. Anglickou slaninu položíme na pečicí papír a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C. Pečeme 5 – 8 minut, dokud není křehká a dokonalé propečená. Servírujeme v talíři polévky.

Brynzovou polévku můžeme zjemnit přidáním 1 – 2 lžic smetany.

Kdo nemá rád kopr, může použít naťovou petrželku nebo pažitku.

Autor: notburga
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na italské panini | recept
Italské panini | recept. Křupavá bageta s mozzarelou, rajčátky a bazalkou, to je klasický sendvič pocházející z Itálie. Tento velmi oblíbený pokrm je…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.